Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 13

Naujausios akinių mados tendencijos iš Paryžiaus – jau Vilniuje

Vis dažnesnis lietuvis akinius laiko ne tik regėjimo korekcijos priemone, bet ir itin svarbia stiliaus detale. Atkreipdamas dėmesį į tai, didžiausias šalies optikų tinklas siekia lietuvius supažindinti su pačiomis naujausiomis akinių mados tendencijomis. Būtent tai klientai gali padaryti „Optikos pasaulio“ salonuose, į kuriuos jau atkeliavo stilingiausios šio sezono kolekcijos iš Paryžiuje ir Milane vykusių garsių akinių mados kūrėjų parodų.
Naujausių akinių mados tendencijų pristatymas „Optikos pasaulyje“
Naujausių akinių mados tendencijų pristatymas „Optikos pasaulyje“ / Roberto Riabovo nuotr.

Atnaujintos visos kolekcijos

Penktadienį Vilniuje vykęs naktinis „Street Fashion Show“ renginys buvo ypatingas ne tik tuo, kad dalyviai vėlų vakarą galėjo grožėtis demonstruojamomis naujausiomis madomis. Gatve lyg podiumu žengusius modelius puošė ne tik stilingiausi drabužiai, bet ir naujausių kolekcijų akiniai.

„Optikos pasaulis“ kvietė savo klientus užsukti į Vilniaus centre esantį optikos saloną ir dalyvauti naktiniame naujausių mados kolekcijų pristatyme. Ten klientų laukė šio sezono mados tendencijų pristatymas, dovanos bei, aišku, galimybė pasimatuoti bei įsigyti stilingiausių akinių.

Kalbant apie formą, siekiant neatsilikti nuo naujausių madų tendencijų reikėtų rinktis apvalėjančius ar apvalius akinių rėmelius.

Produkto vadovė Inga Steponavičienė, paklausta apie svarbiausias šio sezono akinių tendencijas, tikino, kad jų yra labai daug, tačiau sutiko įvardinti kelias ryškiausias. „Visų pirma, reikėtų paminėti, kad šį rudenį madingi ne metaliniai, o plastikiniai akinių rėmeliai. Kalbant apie formą, siekiant neatsilikti nuo naujausių madų tendencijų reikėtų rinktis apvalėjančius ar apvalius akinių rėmelius. Šios tendencijos, beje, aktualios ir paprastiems (korekciniams) akiniams, ir akiniams nuo saulės“, – dėstė pašnekovė.

I.Steponavičienės teigimu, kalbant apie spalvas, pabrėžtina, kad šiemet madingas tiek skaidrus plastikas, tiek ryškūs atspalviai. „Atkreipiant dėmesį į spalvų gamą, dominuoja tradiciniai juodos ir rudos spalvos akinių rėmeliai, tačiau po truputį jau atsiranda ir ryškesnių akcentų. Galima jau rasti ir mėlynių, violetinių, žalių ar net rožinių“, – kalbėjo produkto vadovė, pridurdama kad vis madingesni ir dekoruoti, įvairiais kristalais puošti akinių rėmeliai.

Roberto Riabovo nuotr./Naujausių akinių mados tendencijų pristatymas „Optikos pasaulyje“
Roberto Riabovo nuotr./Naujausių akinių mados tendencijų pristatymas „Optikos pasaulyje“

I.Steponavičienės nuomone, lietuviai neseka akinių madų tiek, kiek kitų Vakarų Europos šalių gyventojai, tačiau padėtis žingsnis po žingsnio keičiasi teigiama linkme. „Didžiuosiuose miestuose jau matyti, kad vis dažniau pasirenkami stilingesni, ryškesni akiniai. Džiugu, kad jau drąsesni ir mažesnių miestų gyventojai“, – kalbėjo pašnekovė.

Jos teigimu, žymiausi pasaulio dizaineriai siūlo žmogui turėti bent dvi poras akinių, su kuriais galima sukurti norimą stilių. Pavyzdžiui, vieni galėtų būti santūresni, kasdieniai, o kiti – kiek įmantresni – išeigai, laisvalaikiui. Produkto vadovė džiaugėsi, kad šįmet optikoje atnaujintos visos akinių kolekcijos, taigi savo stiliaus akinių neabejotinai atras kiekvienas.

Ne tik stilius, bet ir kokybė

Naujausių madų tendencijų pristatymas neapsiėjo ir be dėmesio akių priežiūrai – akiniai turi būti ne tik stilingi, bet ir kokybiški. „Iš tiesų, kokybę ir komfortą lemia ne tik akinių rėmeliai. Didelę svarbą tam turi ir akinių lęšiai“, – kalbėjo produkto vadovė Algita Vaičiulienė.

Kalbant apie akinių lęšių savybes produkto vadovė teigė, kad kokybiški akinių lęšiai užtikrina apsaugą nuo daugelio neigiamų veiksnių. „Dabar gaminami aukštos kokybės lęšiai ir lengvi, ir ploni, ir turintys apsauginių sluoksnių, kurie saugo nuo atspindžių, leidžia matyti skaidresnį vaizdą bei palengvina lęšio valymą. Taigi – reikalauja labai elementarios priežiūros“, – kalbėjo A.Vaičiulienė.

Dabar gaminami aukštos kokybės lęšiai ir lengvi, ir ploni, ir turintys apsauginių sluoksnių, kurie saugo nuo atspindžių, leidžia matyti skaidresnį vaizdą bei palengvina lęšio valymą.

Specialistė itin didelį dėmesį atkreipė į tai, kad žmonės neretai per mažai dėmesio skiria elementariai, paprastai ir nedaug trunkančiai akių priežiūrai. „Dirbantiems prie kompiuterio iš tiesų reikėtų paisyti nedidelių pertraukėlių režimo. Nepatingėti akis pamankštinti. Dažnai žmonės susirūpina akių būkle, kai jau vėlu, kai jau ima prasčiau matyti, o keli pratimai, kelios minutės – tikrai sumažintų akių įtampą“, – neabejojo specialistė.

A.Vaičiulienė pabrėžė, kad reikėtų stumti šalin mitus apie tai, kad komfortą gerinantys akių lašai skatina akių „tinginystę“. „Jei sėdite biure ar mašinoje, kur veikia kondicionieriai, savaime aišku, kad akys sausėja. Natūraliai norime jas trinti, jaučiame diskomfortą. Komfortą gerinantys akių lašai tiesiog sudrėkina akis ir suteikia matymo komfortą. Tikrai nereikėtų bijoti jų naudoti“, – tikino pašnekovė.

Specialistė priminė, kad akiniai – jau seniai ne tik tiems, kurių prastesnis regėjimas, tai – ir sveikų akių apsauga. Akiniai darbui su kompiuteriu ar vairavimui – tai ne tik veiksminga akių apsauga, bet ir puiki stiliaus detalė, neabejojo A.Vaičiulienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius