Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 12

Nauji mimų namai

Ne vienerius metus nežinioje kabėjusio Kauno pantomimos ir plastikos teatro darbuotojai pagaliau gali lengviau atsikvėpti: niūrias nuotaikas pakeitė malonūs rūpesčiai – teatras kuriasi naujose patalpose.
Kauno pantomimos ir plastikos teatras įsikūrė M.Daukšos g. 34 pastate (įėjimas iš kiemo)
Kauno pantomimos ir plastikos teatras įsikūrė M.Daukšos g. 34 pastate (įėjimas iš kiemo) / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Senamiestyje, M.Daukšos gatvės 34-ajame pastate dar matyti remonto žymės. Salėje, kurioje tilps iki 50 žiūrovų, neišpakuotos kėdės, trūksta ir keleto kitų detalių. Tačiau iki oficialaus teatro atidarymo ir ta proga aktorių ruošiamos premjeros viskas bus išblizginta – ilgai lauktoms įkurtuvėms teatralai negaili nei laiko, nei jėgų.

Kauno pantomimos ir plastikos teatras oficialiai duris atvers lapkričio 26-ąją. Ta proga bus pristatyta premjera – spektaklis „ab origine“.

„Į šias patalpas esame įkėlę dar tik vieną koją, bet planai – patys gražiausi: norime susigrąžinti savo žiūrovus“, – aprodydami savo naujus namus pasakojo teatro darbuotojai. Šis siekis primena beveik keturis metus užsitęsią teatro veiklos pauzę, kurią nulėmė priverstinės kraustynės. Senieji Kauno pantomimos ir plastikos teatro lankytojai pamena, kad daugiau nei 40 metų gyvuojantis teatras anksčiau buvo įsikūręs E.Ožeškienės gatvėje, tačiau prasidėjus šalia esančios Kauno valstybinės filharmonijos remontui, mimai buvo paprašyti išsikelti į kultūros ir sporto centrą „Girstutis“.

Teatro nuotr./Kamerinėje salėje tilps iki 50 žiūrovų
Teatro nuotr./Kamerinėje salėje tilps iki 50 žiūrovų

Laikinas persikėlimas užtruko kelerius metus. Tą laiką aktoriai, kaip patys sako, gyveno pogrindyje: nebuvo sąlygų repetuoti naujų spektaklių, todėl pavykdavo tik retkarčiais parodyti senąją programą. Todėl žinią, kad jiems skirtos patalpos M.Daukšos gatvėje pagaliau įrengiamos, aktoriai sutiko labai džiugiai.

„Norime pripratinti žiūrovus prie naujos erdvės, kad jie žinotų, kur mūsų ieškoti. Savaitgaliais rodysime senus, „aukso fondo“ spektaklius bei naujus, o kitomis savaitės dienomis pas mus svečiuosis kiti meno renginiai – akustiniai koncertai, kitų teatrų spektakliai, poezijos skaitymai. Taip daryti apsisprendėme, nes suprantame, kad tik savo programa neužpildysime visos savaitės dienų, be to, salės nuoma – būdas, nors ir simboliškai, papildyti savo kasą. Juk esame biudžetininkai, remiami savivaldybės“, – sakė Kauno pantomimos ir plastikos teatro aktorius Sigitas Laukagalis.

Ateityje planuojama atgaivinti kadaise prie teatro veikusią studiją, kurioje skirtingų teatrų profesionalai moksleivius ir studentus mokydavo teatro meno profesijos pagrindų: nuo teatro istorijos iki grimo, judesio meno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius