Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 23

Nauji šaligatviai ves į pramoninį Tauragės rajoną

Pasiekti Tauragės miesto pramoninį rajoną pėsčiomis daugelį metų buvo sudėtinga, mat nebuvo šaligatvių. Situacija keičiasi. Nauju pėsčiųjų ir dviračių taku jau galima pasiekti Tauragės industrinio parko teritoriją, baigiamas tiesti ir šaligatvis Pramonės gatvėje.
Pėsčiųjų takas
Pėsčiųjų takas / Renaldo Malycho nuotr.
Temos: 1 Tauragė

Tauragės mieste – ne viena gatvė, kuria vaikščioti pavojinga. Priežastis paprasta – nėra šaligatvių. Pasiekti pėsčiomis pramoninį miesto rajoną daugybę metų taip pat buvo sudėtinga. Nors į miesto pakraštyje įsikūrusius verslo objektus kasdien skuba šimtai žmonių, jiems tekdavo pėdinti tiesiog gatve ar bristi per pievą.

Šią problemą nekart viešumon kėlė Tauragės industrinio parko vadovas Antanas Stankus, kiti Tauragės verslininkai. Verslininkų balsas išgirstas ir 2013 metais Tauragės rajono savivaldybės užsakymu buvo parengtas projektas „Pėsčiųjų ir dviračių tako Tauragėje, Pramonės ir Gedimino gatvėse, statyba“.

Projektas pradėtas įgyvendinti pernai. Tuomet Gedimino gatvėje buvo įrengtas 270 m ilgio trinkelių dangos pėsčiųjų takas, vedantis link Pramonės gatvės. Tai buvo tik pradžia. Darbų rangos konkursą laimėjusios UAB „Altausta“ darbuotojai po kurio laiko jau plušėjo greta Gedimino ir Pramonės gatvių sankryžos. Nuo „Lukoil“ degalinės link Tauragės industrinio parko įrengtas 400 m asfaltbetonio dangos takas. Šie darbai įgyvendinti už Tauragės rajono savivaldybės biudžeto lėšas. Kadangi darbai vyko pernai, jų sąmata apskaičiuota litais – 275 309 Lt.

Pėsčiųjų takų plėtra pramoniniame Tauragės miesto rajone tęsiama ir šiemet. Šiuo metu „Altaustos“ darbininkai tiesia 450 m pėsčiųjų taką Pramonės gatvėje. Darbus ketinama baigti dar šiemet. Kitąmet bus pradėtas dar vienas darbų etapas. Pramonės gatvėje bus tiesiama 400 m šaligatvio atkarpa iki senųjų miesto kapinių. Šiems takams įrengti iš savivaldybės biudžeto skirta 136 317 eurų. Šaligatvių, vedančių į pramoninį Tauragės rajoną, statybos darbai bus baigti iki 2016 metų rugpjūčio.

Nors pėstiesiems eiti gatvės kelkraščiu nebereikės, tačiau Gedimino gatve atpėdinusiems patekti į kitą Pramonės gatvės pusę tebėra sudėtinga. Pėsčiųjų perėjos ten nėra. Pėsčiųjų saugumą užtikrinančios perėjos ir saugumo salelės šioje vietoje turėjo atsirasti kartu su Pramonės ir Gedimino gatvių sankryžoje planuota įrengti žiedine sankryža. Deja, jos įrengimo darbai daugybę metų vis atidėlioti. Kada jie prasidės ir ar prasidės iš viso, Lietuvos automobilių kelių direkcija įvardyti negali.

Pasak „Tauragės regiono kelių“ direktoriaus pavaduotojo Stasio Būrės, žiedinė sankryža šioje vietoje tikrai atsiras. S.Būrės teigimu, senasis žiedinės sankryžos projektas jau paseno, todėl kitąmet jis bus koreguojamas ir darbai, planuojama, gali būti pradėti 2017 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius