Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 30

Naujieji metai pajūryje – vietų maža, kainos aukštos

Pajūrio verslininkai jau po Vėlinių sulaukė prašymų rezervuoti vietų Naujųjų metų nakčiai. Nors norinčiųjų būtent pajūryje pasitikti ateinančius metus – daugiau nei anksčiau, vis dar yra laisvų vietų. Už nakvynę Lietuvos pajūryje gali tekti pakloti nuo 100 iki 600 Lt.
Palanga jau pasipuošė Kalėdų spalvomis
Palanga šiemet ir vėl trauks tuos, kurie Naujųjų naktį norės pasigrožėti fejerverkais nuo tilto į jūrą. / Jurgos Vanagės nuotr.

Pajūryje viešbučiuose vietos Naujųjų metų nakčiai sparčiai rezervuojamos, todėl paskutinę dieną prie jūros išsiruošę pramogautojai gali nusiteikti, jog teks pavargti, kol ras vietos nakvynei. 

Naujų metų dieną Nidoje garuos žuvienė

Kuršių nerijoje svečių pagausėjo jau tarpušvenčiu. „Tikrai matome, kad ir parduotuvėse daugiau žmonių, ir kavinėse staliuką sudėtingiau gauti“, – teigė Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktorė Neringa Gecevičiūtė. 

Turizmo centro darbuotojams vis dar skambinėja ieškantieji, kur švęsti Naujuosius. „Daugiausiai atvykėlių bus lietuviai. Taip pat laukiame svečių iš kaimyninio Kaliningrado“, – vardijo pašnekovė. 

Paskutinę akimirką sumąstę Naujuosius sutikti Nidoje dar rastų vietų. Tiesa, pigesni ir patrauklesni pasiūlymai jau išgraibstyti. „Nors kai klausinėja, kur galėtų apsistoti, tik jaunimui buvo svarbi kaina. Visi kiti kainos neakcentavo. Dauguma panoro apsistoti būtent Nidoje“, – aiškino N.Gecevičiūtė. 

Šiemet per šventes Kuršių nerijoje dirba daugiau viešbučių nei ankstesniais metais. Tik vienas kitas pasitiks svečius užrakintomis durimis. 

Visi kurorto svečiai paskutinę metų dieną kviečiami į operos solisto Vaido Vyšniausko koncertą „Agilos“ centre. Prieš vidurnaktį Nidos centrinėje aikštėje rengiama diskoteka. 

Sausio 1-osios dieną visi kviečiami prie žuvienės puodų. Centrinėje Nidos aikštėje bus verdama žuvienė, svečius linksmins kaimo kapela. 

„Jei svečiai pasirinks renginius, kuriuos siūlome mes, – jiems kainuos tik apgyvendinimo paslaugos. Tačiau tie, kurie Naujuosius panorės sutikti restorane, kur numatyta programa, žmogui išleis ir 100, ir 200 Lt“, – vardijo N.Gecevičiūtė. 

Palangą pamėgo rusai

Naujųjų metų švente Palangoje svečiai ėmė domėtis dar lapkritį. Ypač ankstyvi šiemet buvo rusai. „Yra tokių viešbučių, kuriuose rezervuota 100 proc. vietų. Kitur užimtumas siekia 70-80 proc. Tad pasiūlyti dar yra ką. Žinoma, jei žmonės 31 dieną sugalvos atvykti į Palangą, tuomet jiems gali tekti pavargti ieškant vietos nakvynei“, – teigė Palangos turizmo informacijos centro specialistė Egidija Smilingienė. 

Atvykėliai klausinėja, kokie renginiai numatyti Palangoje ir būtinai eina pasižiūrėti naujametinių fejerverkų nuo tilto į jūrą.

„Užimtumas didelis, tačiau nesakyčiau, kad visai nėra vietos“, – teigė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Giedrė Kvedaravičienė. Ji pastebėjo, kad šiemet žmonės tarpušventį pavertė atostogomis ir į kurortą atvyko ilgesniam laikui.

„Manau, kad dėl to kaltas ne ekonomikos pagerėjimas, apie kurį vis kalbama, o tai, kad žmonės pavargo taupyti, jie jau nori švęsti“, – aiškino G.Kvedaravičienė.

Anot jos, Naujųjų metų sutikimas Palangoje žmogui gali kainuoti nuo maždaug 150 iki 600 Lt. „Palangoje kiekvienas ras, ką veikti. Šiemet pasiūla didžiulė – nuo kamerinio koncerto kurhauze iki šokių naktiniame klube“, – vardijo pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius