Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 01

Naujininkų kioskai ruošiasi krepšinio čempionatui

Vilniaus savivaldybė dar vasarį garsiai žadėjo sutvarkyti kelią nuo oro uosto iki centro. Atėjo birželis, bet pokyčių S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje – nė kvapo, o iš grandiozinių sutvarkymo planų teliko vienas – išnaikinti metalinius kioskus.
„Aišku, kad reikia pakeisti, nes kas čia per kioskai, kaip grabai kokie“, – planams išsikelti į paviljonus nesipriešina prekybininkai.
„Aišku, kad reikia pakeisti, nes kas čia per kioskai, kaip grabai kokie“, – planams išsikelti į paviljonus nesipriešina prekybininkai. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vieną svarbiausių miesto magistralių iš oro uosto į miesto centrą užsimota tvarkyti ruošiantis Europos vyrų krepšinio čempionatui rugsėjį ir gruodį vyksiančiam Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos suvažiavimui. Anot Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus, buvo sudarytas smulkus darbų planas ir parengta sąmata, kiek visa tai kainuos.

Milijonų negavo

„Raštu kreipėmės į Vyriausybę, prašydami, kad gatvės sutvarkymui būtų skirta nors minimaliai lėšų įvertinus tai, jog miesto biudžetas ir jo formavimo sandara yra labai prasti. Miestas juk reprezentuoja visą valstybę, todėl turėtų prisidėti bent šiek tiek ir Vyriausybė. Bendra suma buvo daugiau negu 3 mln. Lt, bet mes paprašėme 2 mln. Lt.  Gavome atsakymą, kad pinigų nebus“, – skundėsi R.Adomavičius.

Miestas tikisi ir gyventojų, teritorijų šeimininkų paramos – jie esą galėtų nugenėti medžius, žolę nušienauti, teritorijas sutvarkyti. „Deja, bet tai nėra toks rajonas, kuris itin mėgsta tvarkytis. Yra nemažai čia apleistų namų, kuriuose žmonės gyvena, bet aplinkos netvarko“, – atsiduso vicemeras.

Kioskus keis paviljonais

Vienas pagrindinių darbų turėtų būti Naujininkuose šalia S.Dariaus ir S.Girėno gatvės esančių kioskų pakeitimas prekybos paviljonais. Anot Naujininkų seniūno Benedikto Citovičiaus, kioskų savininkai patys privalės sumokėti už prekybos vietų atnaujinimą.

„Pertvarkymui pinigų jie turės susirasti patys, suderinti projektą su Miesto plėtros departamentu. Tam daug laiko jau nebeturime“, – sakė seniūnas.

„15min“ kalbintos kioskuose dirbančios pardavėjos vieningai tvirtino, kad geresnių darbo vietų norėtų, tačiau informacijos apie planuojamus pokyčius turi mažai. „Mes gerai ir nežinome, statys čia tuos paviljonus, ar nestatys. Anksčiau šeimininkė sakė, kad jau yra užsakiusi naują paviljoną, bet dabar viskas nutilo. Aišku, kad reikia pakeisti, nes kas čia per kioskai, kaip grabai kokie“, – skundėsi viena pardavėjų.

Griauti neketina

Kita pardavėja Marina taip pat pritarė, kad geriau kioskus ne griauti, o keisti prekybos paviljonais. Esą kioskų savininkai jau yra parengę projektą, tačiau savivaldybė jo galutinai nesuderina. „Mums neramu ir dėl to, kad turime leidimus dirbti tik iki liepos 1 dienos. Norėtume tada jau turėti naujus paviljonus. Kai pradėta kalbėti apie tokias permainas, nė vienas kiosko savininkas neatsisakė to daryti“, – aiškino moteris.

Vicemeras R.Adomavičius teigė, kad projekto dar galutinai nesuderino Miesto plėtros departamento specialistai. Esą kol kas ne viskas projekte yra taip, kaip norėtųsi miesto architektams. Tačiau, anot vicemero, tikrai neketinama kioskų griauti. „Nenorime tiesiog nugriauti tų kioskų, nes ten dirba apie 50 žmonių, gaila būtų prarasti tiek darbo vietų“, – tvirtino R.Adomavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius