Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 20

Naujo mero rinkimus strigdo derybos

Trečiadienį į 64-ą posėdį susirinksiančiai Vilniaus miesto tarybai vadovaus meras Vilius Navickas, nors dar spalio 1-ąją pareiškė pasitrauksiąs iš pareigų, kai tik bus rastas kitas kandidatas į jo postą. Tačiau valdančioji koalicija vis dar nėra galutinai suformuota, tad abejojama, ar renkant naują merą užteks palaikančiųjų balsų.
K.Nėnius (centre) pasitraukimo priežasčių nedetalizuoja, teigia tiesiog galvojantis apie savo frakcijos kūrimą. G.Kėvišas (dešinėje) teigia kol kas jokių sprendimų nepriėmęs.
K.Nėnius (centre) pasitraukimo priežasčių nedetalizuoja, teigia tiesiog galvojantis apie savo frakcijos kūrimą. G.Kėvišas (dešinėje) teigia kol kas jokių sprendimų nepriėmęs. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

V.Navickas apie pasitraukimą pareiškė, kai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitetas jį pašalino iš partijos dėl galimai daryto spaudimo savivaldybės kontrolieriui Šarūnui Skučui atlikti tik valdantiesiems palankius tyrimus.

Dabar sostinės valdantieji garsiai skelbia au turintys pakankamai balsų išrinkti naują merą, kuriuo turėtų tapti Raimundas Alekna. Tačiau kai kurios į naująją koaliciją įtrauktos frakcijos kol kas galutinio sprendimo neskelbia. Lietuvos rusų sąjunga, kurios du nariai sudaro Nepriklausomos frakcijos branduolį, piktinasi, kad galutinai nesutarus jau skelbiama, jog jie parems R.Alekną.

Jie pareiškė jaučiantys Seimo spaudimą, nes formuojant koaliciją itin aktyviai dalyvauja Seimo narys ir TS-LKD Vilniaus skyrių sueigos vadovas Mantas Adomėnas.

Vilniečių frakcija derybose nedalyvauja

Tarp koalicijos partnerių nėra naujai susiformavusios, nuo LiCS atskilusios Vilniečių frakcijos. R.Alekna sako, kad durys šiai frakcijai neuždarytos, tačiau, anot jo, iš jų dar negauta jokių pasiūlymų. Patys Vilniečių frakcijos nariai teigia esantys nustebę dėl tokių pareiškimų, nes patys nesitraukė iš valdančiųjų gretų, bet dabar į derybas nėra kviečiami.

„Mes iš pradžių dalyvavome derybose, bet paskui vieni iš partnerių (LiCS frakcija – red.) pareiškė, kad nenori su mumis vienoje koalicijoje dirbti, tai mes ir nesiperšame. Aš manau, kad dabar, kai jau susitarta dėl naujo kandidato į merus, tas kandidatas parodys kokį nors ženklą ir norą kalbėtis. Mes tam pasiruošę“, – teigė Vilniečių frakcijos vadovas Kęstutis Nėnius.

Anot jo, Vilniečių frakcija turi penkis narius, jokių pasikeitimų joje pastaruoju metu neįvyko, todėl LiCS frakcijos atstovo Stanislovo Šriūbėno teiginiai, kad Arvydas Šaltenis grįžta į LiCS frakciją, yra nepagrįsti.

Grįžta pas konservatorius

A.Šaltenis kol kas sako oficialiai priklausantis Vilniečių frakcijai, bet planuojantis ją iškeisti į kitą, bet ne į LiCS, kaip tikisi S.Šriūbėnas. „Aš turiu grįžti ten, kur prasidėjo mano kelias. Buvau Sąjūdžio iniciatyvinėje grupėje, Tėvynės sąjungoje, toks ir yra mano kelias. O čia nesusišneka, susiskaldė. Aš nežadu toliau eiti (į savivaldos rinkimus – red.), nes jau buvau keturias kadencijas ir pamačiau, kad visur partijos interesai svarbiausi. O man svarbiau padaryti ką nors konkretaus kultūrai, švietimui. Ta priklausomybė kuriai nors frakcijai mane net erzina“, – sakė politikas.

Tokį sprendimą sveikintų ir TS-LKD frakcijos vadovas R.Alekna: „Aš seniai jam sakiau, kad laukiamas kaip sūnus paklydėlis ir su džiaugsmu bus sutiktas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius