Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 17

Naujoje knygoje – platus ir objektyvus požiūris į šiuolaikinę Lietuvos fotografiją

Birželio 21 dieną, 17 val., Kauno fotografijos galerijoje (Rotušės a. 1/Vilniaus g. 2) bus pristatoma nauja dr. Tomo Pabedinsko knyga „Contemporary Lithuanian Photography. Relationship between the Image and the Identity of a Person“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis
Temos: 1 Fotografija

Knygos pristatyme dalyvaus jos autorius, naują leidinį aptars menotyrininkė, kuratorė ir kritikė dr. Linara Dovydaitytė.

Naujoji knyga – bene pirmasis ir kol kas vienintelis leidinys, kuriame nuosekliai aptariama bei analizuojama šiuolaikinė Lietuvos fotografija. Knygoje nagrinėjami svarbūs Lietuvos fotografijos pokyčiai: šiuolaikinės fotografijos kūrėjų atsiribojimas nuo ekspresyvios stilistikos ir humanistinio turinio, perėjimas prie neišraiškingos formos, refleksyvų požiūrį į žmogų ir jo aplinką skatinančios kūrybos. Šie pokyčiai išryškinami Lietuvos šiuolaikinę fotografiją lyginant su klasikiniais Lietuvos fotografijos mokyklos pavyzdžiais ir siejant šiandieninę lietuvių fotografų kūrybą su platesniu tarptautiniu fotografijos meno kontekstu. Knygos iliustracijos leis skaitytojui susipažinti su anksčiau niekur nepublikuotais lietuvių fotografų ir menininkų darbais, kurie iki šiol nebuvo išsamiau aptarti kritikų ir menotyrininkų.

Pasak jos autoriaus, knyga turėtų sudominti ne tik fotografijos bei šiuolaikinio meno teoretikus ir kritikus. Ji bus įdomi kiekvienam, kas norėtų kritiškai pažvelgi į šiuolaikinę mūsų visuomenę bei kultūrą, kartu su knygos autoriumi analizuodami šiuolaikinės fotografijos kūrėjų darbus.

Knyga „Contemporary Lithuanian Photography. Relationship between the Image and the Identity of a Person“ skirta ne tik Lietuvos, bet ir tarptautinei skaitytojų auditorijai. Ją išleido vokiečių leidykla „Lambert Academic Publishing“, kurios leidiniai platinami įvairių pasaulio šalių knygynų tinkluose ir populiarių el. parduotuvių interneto svetainėse: www.amazon.com, www.blackwell.co.uk, www.barnesandnoble.com, www.abebooks.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius