Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 21

Naujoji Kauno valdžia nesugebėjo patvirtinti savivaldybės administracijos vadovų

Į antrąjį tarybos posėdį susirinkę Kauno politikai įstrigo biurokratiniuose spąstuose. Nors ketvirtadienį taryba turėjo patvirtinti naujuosius savivaldybės administracijos vadovus, dėl galimų įstatymų pažeidimų šis klausimas buvo atidėtas kitai savaitei.
Tarybos posėdyje
Tarybos posėdyje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pagrindinis ketvirtadienį vykusio Kauno tarybos posėdžio tikslas buvo patvirtinti naujuosius savivaldybės vadovus. Pagal koalicinę sutartį teisę deleguoti savo kandidatą į administracijos vadovus turintys socialdemokratai į šią vietą yra numatę valstybės įmonės „Kauno regiono keliai“ Kelių tarnybos viršininką Antaną Navakauską.

Jo pavaduotojais turėtų tapti Darbo partijos siūlomas Andrius Stankevičius, partijos „Jaunoji Lietuva“ deleguotas Raimundas Miladauskas ir pastaruoju metu šias pareigas ėjęs liberalų sąjūdžio atstovas Ramūnas Gatautis.

Prieš pradedant tarybos posėdį, nuo miesto valdžios nustumi konservatoriai pareiškė, jog balsuoti už siūlomus kandidatus negalima tol, kol nėra gautos Specialiųjų tyrimų tarnybos pažymos apie juos. Be to, Vyriausybės atstovė Kauno apskrityje pridūrė, jog svarstydami šiuos klausimus, tarybos nariai pažeistų patvirtintas procedūras.

„Sprendimų projektus tarybos nariai turi gauti iki posėdžio likus trims dienoms. Lygiai taip pat yra su manimi. Aš gavau vakar po pietų. Manau, kad geriau savaitę palaukti, nei paskui tampytis po teismus“, – cituodama Vietos savivaldos įstatymo nuostatas kalbėjo Vyriausybės atstovė Kauno apskrityje Rasa Noreikienė.

„Labai nesinorėtų, kad darbą pradėtume pažeisdami reglamentą ir tuo pačiu įstatymą. Deja, esame įklampinti į tam tikras biurokratines taisykles. Būtų daug blogiau, jeigu po skubotai priimto sprendimo būtų kreipiamasi į teismą, kuris taikytų laikinąsias apsaugos priemones“, – tvirtino naujasis Kauno meras Rimantas Mikaitis.

Tarybos nariai balsuodami atidėjo visus su administracijos vadovų tvirtinimu susijusius klausimus. Jie turėtų būti nagrinėjami kitą ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius