Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2009 12 05

V.Putino atstovas apie K.Prunskienės partiją: pagaliau turėsime partnerius (nuotraukos)

Lietuvos politinėje padangėje atsirado dar viena partija – Lietuvos Liaudies Sąjūdis (LLS). Jos pirmininke vienbalsiai išrinkta idėjinė vadė Kazimiera Prunskienė.
Partijos suvažiavimo akimirkos
K.Prunskienė partijos steigiamajame suvažiavime / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Steigiamajame suvažiavime be svečių iš socialdemokratų, Darbo, Naujosios Sąjungos partijų, buvo ir Rusijos, Baltarusijos bei Kazachstano verslininkų ir politikų. Atvyko ir Vladimiro Putino partijos „Vieningoji Rusija“ atstovas, Rusijos Valstybės Dūmos tarptautinių ryšių komiteto pirmininkas  Konstantinas Kosačiovas.

Prorusiškos etiketės nebijo

Pagrindinė naujosios kairės pakraipos prorusiškos politinės jėgos iniciatorės Kazimieros Prunskienės teigimu, tarp kitų tikslų Lietuvos Liaudies Sąjūdis turi ir siekį išlyginti Lietuvos tarptautinę politiką – palankiai atsisukti į Rusiją, Kazachstaną ar Baltarusiją. Esą taip mūsų valstybė turėtų daugiau vilčių išbristi iš dabartinės krizės. Prie šios partijos steigimo prisidėjo tiek buvę Lietuvos valstiečių sąjungos nariai, tiek ir kiti K.Prunskienės bendražygiai, pvz. „Naujosios demokratijos“ partijos atstovai.

K.Prunskienė žiniasklaidai teigė nesibaiminanti klijuojamos prorusiškos politikės etiketės. „Tegu klijuoja – aš ir mano kolegos žinom, kad dirbam tam, kad Lietuva greičiau išbristų iš krizės. Ir mūsų steigimasis dabar, nelaukiant artėjančių rinkimų, susiję su tuo, kad galima ir reikia daugiau padaryti“, – aiškino K.Prunskienė

„Manau, kad protingi žmonės supranta, kad tas grupavimas šalių į geras ir blogas, arba tas, su kuriomis verta draugauti ar neverta, yra nelogiškas ir primityvus“, – tęsė politikė.

„Vieningoji Rusija": pagaliau Lietuvoje turėsim partnerį

K.Kosačiovas žiniasklaidai aiškino, kad „Vieningoji Rusija“ su naująja partija dalinsis patirtimi bei idėjomis ar interesais, nes abiejų partijų programos labai panašios.

Politikas pabrėžė, kad K.Prunskienės pozicija Rusijos atžvilgiu yra teigiama ir tuo skiriasi nuo daugelio kitų Lietuvos politikų. „Gaila, kad daug Lietuvos partijų savo politinę platformą Rusijos atžvilgiu stato ant antagonizmo bei Rusijos, kaip Lietuvos kaimynės, demonizacijos. Su tokiomis partijomis mums nėra apie ką kalbėti“, – šnekėjo K.Kosačiovas.

Jis teigė, kad iki šiol „Vieningajai Rusijai“ Lietuvoje partnerio nebuvo, skirtingai nuo Estijos ar Latvijos. „Politinis gyvenimas Lietuvoje, mano nuomone, atsiliko nuo realių pasaulio procesų. Tikiuosi, kad dabar jūs juos pasivysite – Liaudies Sąjūdis ir „Vieningoji Rusija“ stengsis normalizuoti Lietuvos ir Rusijos santykius. Mane asmeniškai jie kelia nerimą: aš negaliu rasti protingų paaiškinimų tam faktui, kad lietuvių politinis elitas laikas nuo laiko stengiasi vykdyti antirusiškas kampanijas“, – dėstė „Vieningosios Rusijos“ atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius