Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 30

Naujoji Remigijaus Šimašiaus valdoma Vilniaus tarybos koalicija išsidalijo postus

Koalicijos sutartis bus pasirašyta antradienį, tada naujasis sostinės meras Remigijus Šimašius ir ketina pasakyti, kuri partija kokius postus turės Vilniaus savivaldybėje. Tačiau postai ir kuravimo sritys jau išdalytos, vieninteliai nežinomi būsimieji vadovai – savivaldybės administracijos direktorius ir jo pavaduotojai.
Į Vilniaus tarybos posėdį atėjo ir išrinktas meras Remigijus Šimašius
Į Vilniaus tarybos posėdį atėjo ir išrinktas meras Remigijus Šimašius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilnių jau nuo balandžio 22-osios valdys naujoji koalicija. Pirmą kartą tiesioginiuose mero rinkimuose išrinktas Remigijus Šimašius dirbs su jo atstovaujamo Liberalų sąjūdžio, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD), socialdemokratų, „tvarkiečių“ ir „Lietuvos sąrašo“ dauguma.

Atskleis antradienį

Būsimasis meras kol kas nelinkęs atskleisti, kokios partijos kokias sritis kuruos. „Rytoj (antradienį – red.past.) rengiame susitikimą, tada viską ir pasakysime“, – sakė R.Šimašius.

Tiesa, kai kas jau yra aišku – vicemerų postus gaus liberalai, konservatoriai ir socialdemokratai. Kalbama, nors oficialiai nėra patvirtinta, kad liberalai į šias pareigas deleguos Liną Kvedaravičių, socialdemokratai – Gintautą Palucką, konservatoriai – Valdą Benkunską.

Neoficialiais 15min.lt duomenimis, liberalų vicemeras kuruos itin daug sričių: sportą ir kultūrą, neformalųjį ugdymą, miesto plėtrą, miesto ūkį, aplinkosaugą ir atliekų tvarkymą. TS-LKD vicemeras bus atsakingas už energetiką ir švietimą, socialdemokratai – už sveikatą, viešąją tvarką ir socialinius reikalus.

Komitetus išskirstė

Koalicijos sutartyje turėtų būti numatyta, kad liberalai vadovaus Kultūros, švietimo ir sporto, Aplinkos, Ekonomikos ir finansų, Tautinių bendrijų ir savivaldos plėtojimo komitetams, dar turės tris pavaduotojų postus. TS-LKD atstovas užims Paslaugų ir miesto ūkio, Miesto plėtros bei Socialinių reikalų komitetų pirmininkų kėdes, bet nė vieno pavaduotojo. Socialdemokratai gauna Sveikatos komiteto vadovo postą, taip pat vieną pavaduotojo pareigybę.

Liberalų vicemeras kuruos itin daug sričių: sportą ir kultūrą, neformalųjį ugdymą, miesto plėtrą, miesto ūkį, aplinkosaugą ir atliekų tvarkymą. TS-LKD vicemeras bus atsakingas už energetiką ir švietimą, socialdemokratai – už sveikatą, viešąją tvarką ir socialinius reikalus.

Kontrolės komitetui, kaip ir įprasta, vadovaus opozicija – postas siūlomas Lietuvos lenkų rinkimų akcijai.

„Lietuvos sąrašas“ komitetų pirmininkų postų negauna, bet jų atstovams atitenka dviejų komitetų pirmininkų pavaduotojų postai, „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai užims pavaduotojų kėdes Aplinkos bei Tautinių bendrijų ir savivaldos plėtojimo komitetuose.

Liberalai rinkimuose į Vilniaus tarybą iškovojo 16 vietų (su meru), TS-LKD – 8, socialdemokratai ir „Lietuvos sąrašas“ – po 4, „tvarkiečiai“ – 3. Koaliciją sudarys 35 politikai. Iš viso Vilniaus taryboje yra 51 narys.

Opozicijoje lieka dabartiniai valdantieji – Artūro Zuoko Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) su šešiais nariais ir LLRA su 10 mandatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius