Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 19

Naujoji valdžia nepasigailės ir pedagogų (atnaujinta 15.41 val.)

Būsimoji Vyriausybė ketina šiek tiek nurėžti ir nuo švietimo darbuotojams žadėtų atlyginimų. Kitais metais atlyginimų didinimui pažadėtų visų 1 mlrd. 91 mln. litų pedagogai negaus. Tačiau 861 mln. litų atlyginimams didinti valdžia vis dėlto žada.
Rytoj A.Kubiliaus kaip būsimo premjero kandidatūra bus oficialiai teikiama Seimui.
Kandidatas į premjero postą Andrius Kubilius į susitikimą su mokytojais ėjo tikėdamasis „žmogiško supratimo“. / Irmanto Gelūno/15min.lt

Tai švietimo darbuotojų profesinių sąjungų atstovams Rūtai Osipavičiūtei ir Aleksui Bružui žadėjo kandidatas į premjerus Andrius Kubilius. Pasak kandidato į švietimo ir mokslo ministro postą Gintaro Steponavičiaus, kitais metais mokytojų altlyginimai didės ne taip sparčiai, kaip žadėjo senoji Vyriausybė.

Gintaras Steponavičius naujienų portalui 15min.lt teigė, kad atlyginimų didėjimas sulėtės dėl ekonomikos lėtėjimo.

„Pristatėme būsimos Vyriausybės ekonomikos krizės įveikimo planus ir atvirai bei sąžiningai kalbėjomės, kokią įtaką tai gali daryti švietimo finansavimui. Planuotas kitų metų atlyginimų pedagogams didinimas bus lėtesnis, negu žadėta. Bet kokiu atveju švietimo sektoriuje dirbantys žmonės nukentės mažiau negu bet kuri kita sritis“, – tikino G.Steponavičius.

Nieko nauja mes neišgirdome, – švietimas kaip ir visais laikais yra podukros vietoje, – piktinasi mokytojų atsovė R.Osipavičiūtė.„Norėjom žmogiško supratimo“, – po susitikimo su profsąjungų lyderiais sakė A.Kubilius. Anot jo, pedagogai – šviesūs žmonės, tad turėtų suprasti, jog krizės metu teks nurėžti nuo visų. Kitoms biudžetinėms struktūroms darbo užmokesčio fondus apskritai numatoma mažinti 12 proc. O pedagogams atlyginimai vis dėlto bus didinami, nors ir ne tiek, kiek žadėta.

Švietimo profsąjungų atstovę Rūtą Osipavičiūtę tokie ketinimai papiktino. „Nieko nauja mes neišgirdome. Švietimas, kaip ir visais laikais, yra podukros vietoje“, – sakė ji. Pasak R.Osipavičiūtės, sužinoję konkrečius skaičius, kiek ir kada ketinama iš jų atimti, pedagogai spręs, ką daryti toliau. Švietimo darbuotojai jau yra pagarsėję streikais.

Kur kas nuosaikesnis buvo kitam švietimo profsąjungų sparnui atstovaujantis Aleksas Bružas. Pasak jo, visiems finansavimas nupjaunamas, tačiau pedagogai skųstis neturėtų. Pasak A.Bružo, pedagogai reikalaus pasirašyti susitarimą, kad vėliau žadėtos lėšos būtų kompensuojamos.

„Matydami kitų metų perspektyvą klausėme pedagogų, kaip ir kada atlyginimų didinimą išskaidyti. Mes siūlome pirmiausia didinti, kaip ir planuota, nuo sausio pirmosios, tačiau atsisakyti didinti atlyginimus nuo rugsėjo pirmosios“, – sakė G.Steponavičius.

Pasak Seimo nario, valdančioji koalicija tikisi, kad pedagogai pateiks pasiūlymų, kaip elgtis, o sprendimas bus priimtas per artimiausias kelias savaites. Anksčiau kalbėta, kad atlyginimai kils 32 proc. Dabar žadama didinimą sumažinti 10 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius