Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 29

Naujoji Vilniaus valdžia komandą pildo saviškiais

Naujasis meras jau pildo savivaldybės darbuotojų gretas savais darbuotojais. Kol kas didelių permainų dar nesulaukta, tačiau meras Artūras Zuokas jau ne kartą pabrėžė, kad tie, kurie dirbs per lėtai, turės pasiieškoti lėtesnių darbų.
Neoficialiai kalbama, kad vieno komiteto vadovės postas ruošiamas specialiai Olgai Gorškovai.
Neoficialiai kalbama, kad vieno komiteto vadovės postas ruošiamas specialiai Olgai Gorškovai. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kartu su meru darbą pradėjo jo patarėja Birutė Rimšaitė-Varnienė, su Artūru Zuoku dirbusi ne vienerius metus ir jam anksčiau einant sostinės mero pareigas, ir jų netekus. Rinkodaros ir viešųjų ryšių skyrius taip pat pasipildė dar viena darbuotoja – vyriausiąja specialiste Inga Simanonyte, dirbusia kartu su A.Zuoku į rinkimus ėjusių savarankiškų kandidatų iždininke. Šis skyrius išsipūtė iki septynių asmenų, nors darbo, atėjus naujajam vadovui, jiems netrūksta – pranešimų spaudai kasdien išplatinama ne po vieną.

Pareigas naujojo mero komandoje išlaikė ir buvęs merų Viliaus Navicko bei Raimundo Aleknos patarėjas Kęstutis Binkauskas. Daugiau patarėjų meras kol kas viešai neįvardino.

Komitetas – specialiai O.Gorškovai

Kitos savaitės tarybos posėdyje ketinama patvirtinti administracijos direktoriaus pavaduotojus, tarybos komitetų sudėtis, tačiau į darbotvarkę nėra įtrauktas klausimas dėl dar vieno mero pavaduotojo rinkimų. Mero A.Zuoko teigimu, kol kas dar deramasi su į tarybą išrinktų politinių jėgų, kurios galėtų prisijungti prie valdančiųjų, atstovais. „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūno pavaduotojas Jonas Juodka patvirtino, kad jie tokį pasiūlymą yra gavę ir jį svarsto.

Komitetų skaičius taryboje turi išlikti toks pat, kaip buvo, nes to reikalauja tarybos reglamentas. Neoficialiai kalbama, kad bent vienas komitetas keis savo pavadinimą – prie savivaldos plėtojimo, ryšių su visuomene ir viešosios tvarkos ketinama pridėti ir tautinių bendrijų klausimus. Šio komiteto vadovo kėdė esą ruošiama specialiai Rusų aljanso, palaikiusio A.Zuoko kandidatūrą mero rinkimuose, atstovei Olgai Gorškovai.

Kelias kadencijas buvę Vilniaus tarybos nariai, Rusų sąjungos atstovai Larisa Dmitrijeva ir Sergejus Dmitrijevas net ir nesulaukę rinkėjų palankumo rado sau vietas šalia dabartinių tarybos narių. Jie tapo tarybos narių visuomeniniais patarėjais: L.Dmitrijeva patarinės A.Zuoko bendražygiui Algimantui Vakarinui, o S.Dmitrijevas – Kęstučiui Nėniui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius