Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 22

Naujojo Seimo gražuolės: ar bus į ką paganyti akis?

Naujajame 2012–2016 metų kadencijos Seime dirbti pasiryžusios 34 moterys. Ir nors lietuviai, puikiai išmanantys ne tik krepšinio, bet ir politikos niuansus, kaip susitarę tvirtina vertinantys tik politikų kompetenciją, ne vienas paslapčia žvalgosi ir į tai, kaip naujieji seimūnai, o ypač – seimūnės, atrodo.
Rinkimų akimirka
Seimo salė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Praradus Seimo lakštingalomis vadintas Ingą Valinskienę ir Donaldą Meiželytę, parlamento vyrams teks ieškoti kitų parlamento puošmenų, į kurias nuobodaus posėdžio metu galima būtų pasižvalgyti.

Vargu ar kas ginčytųsi, kad žvilgsnius traukia jau antrą kadenciją Seime dirbsianti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovė Agnė Bilotaitė. Ji turėtų virpinti ir didžiausių patriotų širdis, juk reta moteris iškilmingomis progomis renkasi ne prabangią suknelę ar naują kostiumėlį, o tautinius drabužius.

`arūno Mažeikos/BFL nuotr./Agnė Bilotaitė
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Agnė Bilotaitė

Kitos Seimo gražuolės – naujokės. Darbo partijos frakciją papuošė Vitalija Vonžutaitė. Nors moteris yra įtariama sukčiavimu Darbo partijos byloje, moteriškojo grožio gerbėjams kažin ar tai rūpi.

BFL/Vyginto Skaraičio nuotr./Vitalija Vonžutaitė
BFL/Vyginto Skaraičio nuotr./Vitalija Vonžutaitė

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijoje – taip pat žavi naujokė. Jolita Vaickienė ne tik tapo Seimo nare, bet ir jai buvo patikėtos Audito komiteto pirmininkės pareigos. Ar šiame darbe pagelbės moteriškas žavesys, nežinia, bet kolegoms vyrams, ko gero, tai bus papildomas stimulas lankytis komiteto posėdžiuose.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Jolita Vaickienė
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Jolita Vaickienė

Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) pirmą kartą Nepriklausomos Lietuvos istorijoje turi savo frakciją, o jos pažiba jau aiški – buvusi Vilniaus rajono administracijos direktoriaus pavaduotoja Rita Tamašunienė. Išvaizdi šviesiaplaukė tapo ir frakcijos seniūne.

BFL/Vyginto Skaraičio nuotr./Rita Tamaaunienė
BFL/Vyginto Skaraičio nuotr./Rita Tamašunienė

„Drąsos kelio“ frakcijos vadovė Neringa Venckienė taip pat pretenduoja į Seimo puošmenas. Griežtas buvusios teisėjos iš Kauno rajono kostiumėlis juk daugeliui irgi yra labai patrauklus.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Neringa Venckienė
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Neringa Venckienė

Iš viso Seime turėtų dirbti 34 parlamentarės – 8 Darbo partijos, 2 „Drąsos kelio“, 2 „Tvarkos ir teisingumo“, 3 LLRA, 9 Lietuvos socialdemokratų partijos, 6 TS-LKD ir 2 Liberalų sąjūdžio frakcijose ir Mišriai Seimo narių grupei vadovausianti Rima Baškienė.

P.S. Jei, jūsų nuomone, Seimo gražuolių yra ir daugiau, surašykite šio titulo vertas politikes komentaruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius