Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 02

Naujos Kauno kapinės Vainatrakyje tampa miražu

Apie naujas Kauno kapines Vainatrakyje kalbama nuo 1998-ųjų, bet realių darbų beveik nematyti. Negana to, teismas panaikino kapinių detalųjį planą. Tai reiškia, kad Vainatrakio projektas tampa miražu, rašo „Kauno diena“.
Klaipėdos Lėbartų kapinės
Klaipėdos Lėbartų kapinės / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Praeis dveji metai ir Kaune nebe liks vietų laidoti“, – sakė savivaldybės atstovė Jolanta Baltaduonytė.

Ji teigė neabejojanti, kad praėjusios savaitės Kauno rajono apylinkės teismo sprendimas bus skundžiamas.

„Gali skųsti kiek nori, bet tai nieko nepadės, nes kapinių detaliajame plane – vienos spragos, todėl jis yra pasmerktas“, – teigė planą teisme užginčijusių žemės savininkų atstovas Rimvydas Tvarijonas.

Kauno rajone esančios 112 ha teritorijos detaliojo plano rengimas ir jo viešinimo procedūros biudžetui kainavo 500 tūkst. litų. Teritorijoje numatyta statyti ir kolumbariumą kremuotiems palaikams.

Teismo sprendimu taip pat panaikintas Kauno rajono savivaldybėje išduotas statybų leidimas įvairiems infrastruktūros objektams ir Kauno apskrities viršininko 2010 metais pasirašytas įsakymas dėl sanitarinių zonų patikslinimo.

Priimdamas sprendimą teismas atsižvelgė, kad Kauno miesto savivaldybė su Kauno rajonu nebuvo pasirašiusi detaliojo kad nebuvo detaliojo plano viešojo svarstymo.

30 ha žemės, besiribojančios su planuojamųjų kapinių teritorija, valdantis R.Tvarijonas teigė, kad jis ir dar šeši ieškovai yra pasirengę tartis dėl taikos sutarties.

Kai kuriems žemės savininkams, paimant jų sklypus visuomenės poreikiams, jau sumokėta apie 2 mln. litų.

Savivaldybės Miesto tvarkymo poskyrio vadovas Aloyzas Pakalniškis teigė, kad laidojimo vietų stoką laikinai padeda spręsti kapinaitės Ledoje. Tačiau ten padėtis esanti pasibaisėtina: antkapiai ir kapų kauburėliai apsemti vandens, prie kai kurių kapaviečių prieiti įmanoma tik apsiavus ilgaaulius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius