-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 27

Naujosios Alytaus valdžios gerų darbų sąraše trūksta veiksmų dėl miesto skaudulių

100 dienų – pirmą kartą tiesiogiai rinktam Alytaus miesto merui ir su juo į valdžią atėjusiems Alytaus piliečiams bei jų politiniams partneriams. Rotušėje vykusiame susitikime Dzūkijos sostinę valdantieji įvardijo, kokią situaciją rado, ką veikia. Miesto meras Vytautas Grigaravičius įvardijo beveik dešimt darbų. Tarp pirmųjų – Rotušės atvėrimas miestiečiams, antrasis – alkoholio vartojimo savivaldybėje draudimas, trečiasis – tarybos narių darbo ir išlaidų apskaita.
Vytautas Grigaravičius
Vytautas Grigaravičius / Valdo Kopūsto nuotr.

Konkretesni buvo mero pavaduotojai Tautvydas Tamulevičius ir Valė Gibienė. T. Tamulevičius įvardijo miesto savivaldybės pasiektą skolinimosi ribą, kuri dabar jau pasiekusi 20 mln. eurų. Vicemeras taip pat įvardijo vėluojančius projektus. Pavyzdžiui, 2012-aisiais metais turėtą pabaigti mažosios Dailidės projektą. 100 tūkst. eurų – tiek bus sutaupyta atsisakius Dailidės projekte numatytą įsigyti plaukiojančią platformą.

Skaičių nešykštėjo ir vicemerė V. Gibienė, kuri taip pat įvardijo skaudulius. 2 366 eurų – tiek kainuoja vieno vaiko išlaikymas Alytaus Piliakalnio progimnazijoje, kas gerokai viršija miesto vidurkį (1 690 eurų).


Daug Alytaus žiniasklaidos ir jos barikadoms talkinusio Albino Kvietkausko dėmesio sulaukė metų metai nesprendžiamos Alytaus miesto bėdos – apleista senoji autobusų stotis Jotvingių gatvėje, nepingantis centrinis šildymas Alytuje ir viešojo tualeto tema.

Pasirodo, didelį alytiškių palaikymą turinčio V. Grigaravičiaus, jo pavaldinių ir Alytaus piliečių komandos darbo rezultatai miestui bei jo gyventojams  „įgrisusiose“ srityse – kol kas simbolinės. Kaip susirinkime patvirtino meras ir administracijos direktrorius Vytautas Jastremskas, raštiškas kreipimąsis į senąją stotį valdančią „Maximą“ – dar neišsiųstas, jis – vis dar savivaldybės kanceliarijoje.

Derybos su „Litesko“ pradėtos, tačiau su vietiniu atstovu. Kaip patvirtino vicemeras T. Tamulevičius, kainos už centrinį šildymą Alytuje nekinta, nors galėtų mažėti apie 30 procentų.

„Alytaus piliečių“ visuomeninis rinkimų komitetas ir meras Vytautas Grigaravičius, laimėjęs rinkimus, prisijungus didžiajai daliai savivaldybės tarybos narių, jau 100-ą dienų dirba be oficialiai pasiskelbusios opozicijos, tad kritikos kol kas sulaukia nedaug. Pozicijos atstovė, „Alytaus piliečių“ frakcijos seniūnė Gintarė Rimkutė-Merčaitienė pristačiusi daugumos programą, miestiečius kviečia ir toliau aktyviai dalyvauti miesto valdyme ir teikti pasiūlymus, nes paskelbta programa nėra baigtinis darbų sąrašas.

„Nuo kiekvieno iš mūsų pastangų ir geranoriškumo priklauso, kokį miestą turėsime“, – sakė Alytaus miestą valdančiųjų piliečių vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius