-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 09 29

Naujosiose ligoninės palatose komforto nepritrūks

Atnaujinusi penktadalį turimų palatų, Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninė (KRKKL) nuo šiol gali patenkinti ir komforto reikalaujančių pacientų įgeidžius.
Pasak ligoninės vadovo, daugelis atnaujintų vienviečių palatų nuolat būna užimtos.
Pasak ligoninės vadovo, daugelis atnaujintų vienviečių palatų nuolat būna užimtos. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Už uždirbtas ir rėmėjų suaukotas lėšas Kauno centre veikianti KRKKL suremontavo 18 iš 84 turimų palatų. Terapijos, Nervų ligų ir Traumatologijos skyriuose esančių palatų atnaujinimas iš viso kainavo apie 550 tūkst. Lt – pusę milijono atsiėjo remontas, o už likusią sumą nupirkta komforto įrangos.

„Iš viso atnaujinome šešias keturvietes ir dvylika vienviečių palatų. Šiose yra šaldytuvai, televizoriai,  netgi minkštasuoliai, ant kurių gali pamiegoti pacientų artimieji“, – pasakojo KRKKL direktorius Kęstutis Mazurkevičius.

Anot pašnekovo, į atnaujintas keturvietes palatas ligoniai guldomi įprasta tvarka. Tuo tarpu para modernioje vienvietėje palatoje pacientams kainuoja 50 Lt.

„Ilgą laiką gaudavome nemažai paklausimų, ar žmonėms mes galėsime suteikti tam tikro lygio komfortą. Kadangi to pasiūlyti negalėdavome, prarasdavome pacientų, – tvirtino K.Mazurkevičius. – Štai dabar 11-a iš 12-os atnaujintų vienviečių palatų yra užimtos. Pasirodo, žmonėms komforto reikia.“

Dalies palatų renovaciją baigusią KRKKL vakar pasiekė kita džiugi žinia: Vyriausybė patvirtino, kad iš ES struktūrinių fondų ligoninės Traumatologijos skyriaus renovacijai bus skirta 4 mln. Lt. Pasak K.Mazurkevičiaus, statybininkai į daugybę metų remonto nemačiusias patalpas įžengs jau kitų metų pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius