Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 09

Navickas: transporto lengvatų sistema – nesąžininga

Keleivinio transporto lengvatos yra teikiamos neatsakingai, todėl būtina peržiūrėti lengvatų sistemą ir iš esmės pataisyti Transporto lengvatų įstatymą, įsitikinęs Vilniaus miesto meras Vilius Navickas.
Vilius Navickas
Vilius Navickas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Ar sąžininga lengvatas išdalyti visam „svietui“, o paskui, kai atvažiuoji prie Gedimino technikos ar Vilniaus universitetų, automobilio nėra kur pastatyti ir į barus negali ketvirtadienį bei penktadienį įeiti. Gal su lengvatomis reikėtų atsargiau elgtis ir jas peržiūrėti“, – antradienį žurnalistams sakė Vilniaus meras.

Jis pabrėžė, kad savivaldybė nėra pajėgi mokėti už keleiviams teikiamas lengvatas ir kad didžioji dalis savivaldybės skolos susidarė būtent iš jų. Iki 2006 metų pinigai lengvatoms padengti būdavo skiriami iš valstybės biudžeto. Šiuo metu, pasak Vilniaus miesto mero, savivaldybė pinigų negauna ne tik transporto lengvatoms padengti, bet dar ir yra priversta mokėti pridėtinės vertės mokestį už negautas pajamas. „Tai, sakyčiau, yra kreivų veidrodžių karalystė. Net Minske nėra lengvatų – visi moka tą pačią bilieto kainą“, – kalbėjo V.Navickas.

Jo teigimu, pagal parduotus lengvatinius bilietus Vilniaus mieste transporto lengvatoms padengti iš viso reikia apie 80 mln. litų, tuo tarpu iš biudžeto galima skirti 42 mln. litų.

„Lengvatas apmoka visi mokesčių mokėtojai. Suprantu, kad kažkam jų reikia: kas mažiau uždirba, kieno tėvai gauna mažas pajamas, o jie atvažiuoja studijuoti ir panašiai. O dabar išdalijame lengvatas visiems ir dar mokesčius mokame. Taip ir išeina absurdas“, – samprotavo Vilniaus miesto vadovas.

V.Navickas pažymėjo, kad transporto lengvatų sistemą būtina peržiūrėti, tačiau atkreipė dėmesį, esą į savivaldybės pastabas niekas nereaguoja.

Šalies Transporto lengvatų įstatymas numato tris lengvatos rūšis: teisę važiuoti nemokamai, teisę įsigyti važiavimo bilietą su nuolaida, teisę į transporto išlaidų kompensaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius