Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 30

Neapsigaukite: taksi firmos uždarbiauja ir iš skambučių

Pabandėte išsikviesti taksi, bet operatorė atsakė, kad visos mašinos užimtos. Jūs niekur nevažiuojate, bet taksi firma iš jūsų jau uždirbo. Apie tai sužinosite geriausiu atveju tiktai po to, kai gausite netikėtai didelę sąskaitą už pokalbius, rašo dienraštis „Lietuvos rytas.“
Taksi
Taksi / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Skambučiai trumpaisiais numeriais apmokestinami didesniu tarifu, tačiau daugelis į taksi firmas skambinančių žmonių nežino, kiek už tokį pokalbį reikia mokėti.  Kainą galima surasti nebent pasirausus internete, rašoma „Lietuvos ryte.“

O pinigai už skambučius – maždaug po litą už minutę – byra ne tik į mobiliojo ryšio operatorių, bet ir taksistų kišenę. Elektroninių ryšių paslaugų teikimo taisyklės reikalauja informuoti klientus apie padidintus skambučių tarifus. Tai turėtų būti padaryta dar prieš suteikiant paslaugą.

Ryšių reguliavimo tarnyba tvirtina, kad informuoti apie skambučių trumpaisiais numeriais kainas turi ryšio paslaugų teikėjai. Pastarieji teigia taip ir darantys – įkainius skelbia savo interneto svetainėse. Tačiau „Tele2 Lietuva“ viešųjų ryšių vadovas Andrius Baranauskas įsitikinęs, kad informuoti klientus turėtų ne tik ryšio, bet ir taksi bendrovės. jis teigia, kad nemažai taksi bendrovių apie 50 procentų šių skambučių kainos susižeria į savo kišenę.

Skambučiai trumpaisiais numeriais yra brangesni, nes jų skaičius – gerokai mažesnis nei įprastų numerių. Tačiau kaina pakyla dar ir dėl to, kad numerį įsigijusi įmonė pati nori iš to uždirbti. „Bitė Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Raminta Rimkienė teigė, kad jeigu taksi įmonės atsisakytų savo uždarbio iš skambučių, jie galėtų kainuoti apie 40 centų.

Pasak „Martono taksi“ direktoriaus Ričardo Kriukovo, kad skambinant trumpuoju numeriu pokalbio minutė kainuoja 1 litą, įmonė yra nurodžiusi savo interneto svetainėje. „Sostinės taksi“ direktorius Artiomas Malyševas teigė, kad informuoti klientus apie skambučių įkainius – ne vežėjų, o ryšio operatorių reikalas.

Paskambinus trumpaisiais taksi numeriais operatorės nė karto neinformavo, kiek kainuoja pokalbio minutė. Esą tai turi padaryti ryšio teikėjai.

Tuo tarpu „Bitės Lietuva“ atstovė R.Rimkienė atkreipė dėmesį, kad pasirašydamos sutartį dėl trumpojo numerio naudojimo įmonės prisiima ir pareigą informuoti vartotoją apie skambučių įkainius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius