Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 03

Nebereikalaus notariškai tvirtinti dokumentų kopijų ir parašo tikrumo

Trečiadienį Vyriausybė pritarė Teisingumo ministerijos pateiktiems įstatymų ir Vyriausybės nutarimų pakeitimams, kuriais panaikinamas reikalavimas notariškai tvirtinti dokumentų nuorašus ir išrašus bei asmens parašo dokumentuose tikrumą.
Dokumentas
Dokumentas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Visos Vyriausybės įstaigos ir jai atskaitingos valstybės institucijos, peržiūrėjusios savo srities teisės aktus, artimiausiu metu taip pat turės pateikti savo srities teisės aktų pakeitimų projektus. Kaip rašoma Teisingumo ministerijos pranešime spaudai, projektuose turi būti panaikinamas įpareigojimas reikalauti pateikti notaro patvirtintus dokumentų nuorašus ar jų išrašus, kai yra pateikiami dokumentų originalai, taip pat notariškai liudyti asmens parašo dokumentuose tikrumą tais atvejais, kai asmuo į valstybės ar savivaldybės institucijas, įstaigas ar įmones kreipiasi asmeniškai.

Teisingumo ministro teigimu, kai kurių faktų tvirtinimas notarų biure visai netikslingas ir yra tik papildoma administracinė našta žmonėms ir verslui. „Panaikinus tas procedūras, kurios yra nebūtinos, sumažės biurokratijos, žmonėms nereikės mokėti už nereikalingas procedūras, bus taupomas laikas“, – sako R. Šimašius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius