-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 21

Nedidelė audra Lietuvoje sutrikdė telekomunikacijas

Lietuvoje ketvirtadienio pavakarę siaučiantys trumpi lietūs, žaibai ir stiprus vėjas pridarė rūpesčių telekomunikacijų operatoriams: daliai vartotojų sutriko interneto ryšys, užfiksuota ir mobiliojo ryšio trikdžių.
Išverstas medis S.Dariaus ir S.Girėno g.
Išverstas medis S.Dariaus ir S.Girėno g. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kompanija TEO LT pranešė, kad dėl elektros tiekimo sutrikimų keli šimtai vartotojų, daugiausia Vilniuje, trumpam buvo likę be interneto.

„Dėl žaibavimo sukeltų įtampos šuolių elektros tinkle vartotojams galėjo trumpam dingti interneto ryšys. Nukentėjusių klientų skaičius nedidelis, apie kelis šimtus, daugiausia – Vilniuje. Šie sutrikimai buvo trumpalaikiai, internetas galėjo dingti kelioms ar keliolikai minučių“, – 15min.lt sakė TEO LT atstovas spaudai Antanas Bubnelis. Jis pridūrė, kad daliai vartotojų galėjo sutrikti ir skaitmeninės antžeminės televizijos transliacijos – galėjo sutrikti kelių TV kanalų transliacijos.

Su trikdžiais galėjo susidurti ir mobiliojo ryšio klientai.

„Bitės“ atstovė ryšiams su visuomene Raminta Rimkienė informavo, kad Lietuvos didmiesčiuose audros metu „Bitės“ ryšys veikė be didesnių sutrikimų ir gamtos stichija žalos nepadarė. „Kai kuriuose regioniniuose miestuose ar kaimeliuose galėjo būti trumpalaikiai, 10-15 minučių, ryšio  sutrikimai. Taip pat žinome, kad keliuose miesteliuose dingus elektrai mobiliojo ryšio stotys veikia iš atsarginės energijos resursų. „Bitės“ technikų komandos stebi situaciją ir yra pasiruošusios vykti prie mobiliojo ryšio stočių“, – teigė R.Rimkienė.

„Omnitel“ komunikacijos skyriaus vadovė Indrė Dudonienė informavo, kad laikinų sutrikimų užfiksuota nedidelėje dalyje – maždaug 25-iose – bazinėse stotyse. Anot jos, trikdžiai trumpalaikiai, stotys galėjo neveikti apie 15 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius