Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 05

Nedidelė lietuviška mokyklėlė džiaugiasi pergale prieš Vilniaus rajono savivaldybę – teismas neleido jos uždaryti

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas patenkino Vilniaus rajono Veriškių mokyklos skundą panaikinti Vilniaus rajono tarybos 2010 metų birželio 23 dienos sprendimą dėl šios mokyklos reorganizavimo. Rajono savivaldybė ketino lietuviškas mokyklos klases prijungti prie Nemenčinės Gedimino gimnazijos, o lenkiškas – prie K.Parčevskio gimnazijos.
Gali būti, jog mažieji Veriškių mokyklos auklėtiniai netrukus turės išsiskirstyti kas sau.
Gali būti, jog mažieji Veriškių mokyklos auklėtiniai netrukus turės išsiskirstyti kas sau. / Veriškių mokyklos nuotr.
Temos: 1 Vilniaus rajonas

Veriškių mokyklos bendruomenė itin atkakliai visus šiuos metus gynė savo teises ir pasiekė pergalę – teismas panaikino sprendimo „Dėl kai kurių Vilniaus rajono švietimo įstaigų reorganizavimo ir vidaus struktūros pertvarkymo“ punktus, susijusius su šia, netoli Nemenčinės esančia mokykla. Sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

„Tikimės, kad Vilniaus rajono savivaldybė daugiau nebeinicijuos neteisėtų, nekorektiškų, nesąžiningų veiksmų, kurie galėtų pakenkti normaliai mokyklos veiklai. Tikimės, kad mokyklos vadovai ir pedagogai galės toliau visą savo energiją skirti ugdymui ir švietimui“, – sakė Veriškių mokyklos tėvų bendruomenės atstovė Laura Puraitė.

Apie šios mokyklos uždarymą kalbėta ir prieš mėnesį įvykusiame mitinge po Vilniaus rajono savivaldybės langais. Jo dalyviai reikalavo, kad šiame rajone, kurio savivaldybės taryboje absoliučią daugumą turi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai, būtų sudaromos sąlygos vaikus ugdyti darželiuose ir mokyti mokyklose lietuvių kalba.

Vilniaus rajono savivaldybė tvirtina pertvarką daranti ne tautiniu pagrindu, o taupydama lėšas – mažėjant mokinių skaičiui bandoma optimizuoti mokyklų tinklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius