-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 12

Nemigos priežastis – stūgaujantys šunys

Jeigu daugiabučiuose gyvenantiems žmonėms ilsėtis trukdo triukšmaujantys kaimynai, užtenka į pagalbą pasikviesti policiją, kuri dažniausiai priverčia triukšmadarius nurimti. Tačiau ką daryti, kai naktimis neleidžia miegoti greta esančius plotus saugantys šunys?
Į „15min“ kreipęsi kauniečiai svarstė, jog situacija galbūt kiek pagerėtų, jeigu automobilių stovėjimo aikštelę saugantys šunys būtų perkelti į kitą didžiulės teritorijos vietą.
Į „15min“ kreipęsi kauniečiai svarstė, jog situacija galbūt kiek pagerėtų, jeigu automobilių stovėjimo aikštelę saugantys šunys būtų perkelti į kitą didžiulės teritorijos vietą. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Su tokia dilema susidūrė Šilainiuose, Kuršių gatvės pradžioje, esančių penkiaaukščių gyventojai. Saugoti greta daugiabučių veikiančią Šilainių turgavietę bei su ja besiribojančią automobilių saugojimo aikštelę apsaugininkams padeda 6 sarginiai šunys. Kai turgavietė vakarais uždaroma, į maždaug 1,5 ha ploto aptvertą teritoriją būna paleidžiami 3 šunys. Automobilių apsauga besirūpinančiam sargui padeda taip pat trys skirtingose aikštelės vietose pririšti keturkojai.

„Ypač sunku vasarą, kai reikia laikyti atidarytus langus. Vėlai vakare, net ir vidurnaktį, kai žmonės palieka savo automobilius aikštelėje ir palei tvorą eina namo, ten pririšti šunys nuolatos loja“, – miegoti trukdančią priežastį įvardijo 2-uoju numeriu pažymėtame Kuršių gatvės name gyvenanti Leva Bartusevičienė.

„Dieną tie šunys ramesni, bet naktį, kokią 4 – 5 val., prasideda jų lojimas. Dėl to kenčiame jau ne vieną mėnesį. Ši problema vargina kone visus mano kaimynus, ypač tuos, kurių langai yra į tą pačią pusę. Būna, kad net kankina savotiška paranoja, nes pabudęs nuo šuns lojimo tiesiog guli ir bijai užmigti, nes tave vėl pažadins“, – savo kaimynei antrino Albina.

Dėl šunų keliamo triukšmo ramiai miegoti negalintys kauniečiai tvirtino, jog kol kas kreiptis į policiją nesiryžo. Pasak L.Bartusevičienės, galbūt situacija kiek pagerėtų, jeigu arčiausiai jų namo esantys automobilių stovėjimo aikštelę saugantys šunys būtų perkelti į tą teritorijos vietą, kuri yra atokiau gyvenamųjų namų.
„Jeigu ir toliau viskas bus taip, kaip yra dabar, tikrai rinksim kaimynų parašus ir kreipsimės į policiją“, – kalbėjo karingai nusiteikusi Albina.

Vadovas apie triukšmą nieko nežino

Automobilių stovėjimo aikštelėje antradienį budėjęs sargas, paklaustas, ar mašinas saugantys šunys galėtų kelti problemų netoliese gyvenantiems kauniečiams, pritariamai palinksėjo galva. „Gali būti. Visiškai tuo tikiu, – atviravo vyriškis. – Nors į mane niekas dėl to asmeniškai niekada nesikreipė“.

Šilainių turgavietės direktorius Algimantas Jakniūnas „15min“ prisipažino, jog apie kaimynystėje gyvenančius kauniečius varginančią problemą sužinojo tik iš su juo kalbėjusio žurnalisto.
„Apsaugoje yra šunų, bet niekas iki šiol į mane dėl to nesikreipė. Gal ir gali (šunys, - red.) trukdyti. Žinote, naktį darbe nebūnu, tai negaliu pasakyti“, – kalbėjo turgavietės vadovas.

Padėti galėtų policija

„Žmonės turėtų kreiptis į savo apylinkės inspektorių ir jam įteikti pareiškimą, kuriame būtų išdėstyti visi faktai“, – įsitikinęs Kauno policijos Prevencijos skyriaus viršininkas Tauris Stauskis.
Pasak pareigūno, inspektorius, gavęs skundą, visų pirma pasidomėtų esama situacija: ar šunys registruoti, ar jie yra prižiūrimi ir ar jie iš tiesų naktimis kelia triukšmą. T.Stauskio teigimu, nuo 22 iki 6 val. yra metas, kuomet triukšmautojas gali būti pripažintas viešosios rimties trikdytoju. Už tai Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato pinigines baudas.

„Dėl triukšmo į policiją nuolat kreipiasi tikrai daug kauniečių. Dažniausiai jie skundžiasi dėl garsios muzikos, rėkavimo, automobilių signalizacijų keliamo triukšmo. Konkrečiu atveju reikia įvertinti situaciją – viską tiksliai išsiaiškinti ir, jeigu iš tiesų reikia, imtis priemonių“, – užtikrintai pareiškė Prevencijos skyriaus vadovas.

Šunys padeda atsiginti vagių

Pasak Šilainių turgavietės vadovo A.Jakniūno, be šunų pagalbos apsaugoti tokio dydžio teritorijos neįmanoma. „Pastaruoju metu vagių ir vagysčių netrūksta, o turgavietė yra tokia zona, į kurią labai nori įlįsti ir kažką išsinešti – ten viduje yra nemažai turto. Buvo netgi viena naktis, kai į turgų vagys brovėsi net 9 kartus, – tvirtino pašnekovas. – Jeigu žmonės iš tikrųjų kenčia dėl triukšmo, galbūt bandysime su tais šunimis kažką daryti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius