-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 31

Nemokamas internetas mieste pasiteisino

Vilniaus ir Kauno savivaldybės kartu su verslininkais vasarą vykdė eksperimentą ir dovanojo miestiečiams nemokamą internetą. Rezultatai nustebino net pačius interneto tiekėjus – prisijungimų mieste daugiau nei padvigubėjo, todėl pasibaigus akcijos terminams galvojama apie jos pratęsimą ir tolesnį plėtojimą.
Nemokamu internetu Laisvės alėjoje gali naudotis kiekvienas
Nemokamu internetu Laisvės alėjoje gali naudotis kiekvienas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pagrindinėse Vilniaus senamiesčio gatvėse nuo birželio 19 d. iki rugsėjo 30 d. kiekvienas norintis gali prisijungti prie nemokamo interneto savo nešiojamuoju ar delniniu kompiuteriu. Šią paslaugą miestui teikianti bendrovė „TEO LT“ tikina, kad vien per rugpjūtį prisijungimų Vilniaus viešosiose erdvėse padaugėjo 58 proc. – per dieną sostinėje prisijungia per 200 žmonių. Vienos populiariausių prisijungimo vietų yra Vilniaus Rotušė, Vilniaus autobusų stotis ir Bazilijonų gatvėje esantis skverelis.

Vilniaus miesto savivaldybė sako ieškosianti būdų, kad ateityje nemokamas internetas miesto centre veiktų nuolat.

„Nemokamas internetas Vilniaus centre labai reikalingas: dažnai prireikia skubiai rasti reikiamą informaciją ar tiesiog pasitikrinti elektroninį paštą. O turistams – tai greičiausias būdas susirasti miesto žemėlapį ar reikiamą kultūrinį objektą tiesiog būnant mieste, sėdint ant suoliuko“, – teigė Vilniaus savivaldybės informacinių technologijų skyriaus vedėjas Rimvydas Jančiauskas.

Gyvina Laisvės alėją

Kaune „TEO LT“ nemokamą internetą pradeda tiekti tik dabar, tačiau kauniečiai gali pasigirti, kad nuo liepos jų mieste nemokamai prisijungti leidžia kita bendrovė – „Mikrovisatos TV“. Kauno senamiesčio lankytojai šiais dviem nemokamais internetais galės naudotis iki kitų metų vasaros vidurio. Miesto valdžia džiaugiasi, kad tai puikus būdas gaivinti mirusią Laisvės alėją ir į centrą pritraukti jaunimo.

„Tai vienas iš sprendimų, kaip įnešti gyvasties į šią Kauno dalį (Laisvės alėją, - aut. past.). Esame numatę ir kitų sprendimų, tačiau šis įgyvendinamas operatyviausiai. Jau girdime gerų atsiliepimų iš jaunimo, kitų žmonių“, – „15min“ sakė Kauno miesto Įvaizdžio ir turizmo skyriaus vedėjas Saulius Kromalcas.   

Sauga turi pasirūpinti patys

„TEO LT“ atstovas spaudai Antanas Bubnelis tikino, kad belaidžio interneto prieigos taškų veikimo zonose užtikrinama 10 Mbit/s sparta. Anot jo, šios spartos pakanka tam, kad būtų galima kokybiškai dirbti, tikrintis paštą. Tačiau A.Bubnelis įspėjo, kad norėdami užsitikrinti savo saugumą, miestiečiai turėtų tuo pasirūpinti patys: „Kompiuteriuose reikia įsidiegti antivirusines programas.“

Nemokamu internetu mieste žmonės naudojasi tiek dirbdami, tiek pramogaudami. J.Kalinsko nuotr. 

Kur galima prisijungti Vilniuje

Nemokamas belaidis internetas iki rugsėjo pabaigos veiks pagrindinėse Vilniaus miesto centro ir senamiesčio gatvėse: Arsenalo, Aušros vartų, Bazilijonų, Bernardinų, Bokšto, Didžioji, Gedimino pr., Gėlių, Jogailos, Labdarių, Maironio, Odminių, Pamėnkalnio, Pilies, Pylimo, B. Radvilaitės, Raugyklos, Savičiaus, Sodų, Subačiaus, Šv. Ignoto, Šv. Mykolo, Tilto, Totorių, Trakų, Universiteto, Užupio, Vilniaus, Vokiečių ir Žydų.

Iki kitų metų vasaros vidurio internetas veiks ir Kauno senamiestyje. Nemokamu „Mikrovisatos TV“ internetu galima naudotis Laisvės alėjoje nuo E.Ožeškienės gatvės iki Nepriklausomybės aikštės. TEO nemokamas tinklas veikia Laisvės alėjoje nuo Šv. Archangelo Mykolo bažnyčios iki sankryžos su Savanorių pr. ir Rotušės aikštėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius