Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 23

Nemokančius už automobilio stovėjimą jau vaikosi antstoliai

Susimokėti už automobilio stovėjimą atsisakantiems klaipėdiečiams ant kulnų jau mina antstoliai. Jiems perduota apie 80 bylų, kurios iškeltos nemokantiems baudų.
Kontrolieriai nespėja bausti nesusimokėjusių vairuotojų.
Kontrolieriai nespėja bausti nesusimokėjusių vairuotojų. / Eglės Petkutės/15min.lt nuotr.

Per savaitę kontrolieriai aptinka vidutiniškai po 350 automobilių statymo Klaipėdos mieste tvarkos pažeidimų. Penktadalis pažeidėjų mokėti minimalios 40 Lt baudos nesutinka. Kaip juos nubausti, sprendžia Klaipėdos miesto savivaldybės administracinė komisija. Dažniausiai ji skiria vidutinę 110 Lt baudą. Tačiau ir šį nurodymą vykdo ne visi. Per 40 dienų baudos nesumokėję piliečiai sulaukia laiško iš antstolių.

„Šiems asmenims, be baudos, dar reikia sumokėti ir daugiau kaip du šimtus litų už antstolių paslaugas. Taigi ar ne geriau būtų tiesiog sumokėti minimalią baudą, negu vėliau patekti į šį sudėtingą mechanizmą? Tie, kurie tikisi, kad nuo baudų išsisuks, klysta. Išvengti atsakomybės šansų nėra“, – užtikrino Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Uostamiesčio valdžia ketina dar labiau stiprinti rinkliavos kontrolę, siekdama, kad vairuotojai įprastų sąžiningai mokėti.
Šiuo metu rengiama Viešosios tvarkos programa, kurią kitą mėnesį svarstys savivaldybės taryba. Jeigu politikai programai pritars, Viešosios tvarkos skyrius, kuriame dirba 7 žmonės, išsiplės dvigubai. Vietoj keturių specialistų pažeidėjų ieškos apie dešimt valdininkų.

Nuo kovo, kai rinkliavos kontrolę iš policijos perėmė savivaldybė, jau užfiksuota apie 12 tūkst. pažeidimų, surašyta beveik 5 tūkst. administracinių teisės pažeidimo protokolų. Į miesto biudžetą nubyrėjo apie 100 tūkst. Lt baudų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius