Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 13

Nemuno deltos regioninis parkas liko be vadovo: V.Paviloniui neįtiko alga

Atsilaisvino Rusnėje veikiančio Nemuno deltos regioninio parko direktoriaus vieta. Nuo 2013 m. birželio šiai įstaigai vadovavęs Šilutės rajono tarybos narys, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos atstovas Vaidas Pavilonis iš darbo išėjo gruodžio 9 d. Priežastis – atsakomybės naštos nelengvinanti maža alga.
Šilutės rajono tarybos narys Vaidas Pavilonis
Vaidas Pavilonis / Nemuno deltos regioninio parko nuotr.

„Sprendimas buvo priimtas abipusiu susitarimu. Vaidas Pavilonis pasiprašė išeiti iš darbo pirmosiomis praėjusios savaitės dienomis. Mūsų tarnyba ir jis turėjo šiokių tokių nesutarimų, darbinių diskusijų dėl tam tikros parko direkcijos veiklos, bet tai nebuvo tokio lygio nusižengimai, kurie suponuotų tarnybinės nuobaudos skyrimą, tuo labiau atleidimą iš darbo“, – patikino Albertas Stanislovaitis, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos, kuri ir prižiūri visus regioninius parkus, direktorius.

Nemuno deltos regioninio parko nuotr./Šilutės rajono tarybos narys Vaidas Pavilonis
Nemuno deltos regioninio parko nuotr./Šilutės rajono tarybos narys Vaidas Pavilonis

Tiesa, V.Pavilonio darbinė dosjė nėra be priekaištų: praėjusių metų vasario 20 d. jam už darbą projekte, negavus tarnybos leidimo, buvo skirta tarnybinė nuobauda – pastaba. Pastaruoju metu nusiskundimų šiuo asmeniu bei jo veikla tarnyboje nebuvo gauta.

Netenkino atlyginimas. Jis buvo per mažas, o atsakomybė didelė. 700 eurų nepateisino jos, – kodėl nusprendė trauktis, paaiškino V.Pavilonis.

„Laikinai eiti direktoriaus pareigas paskirta Jovitai Stanionienei, vyr. specialistei, kraštotvarkininkei. Artimiausiu metu planuoju vykti į Rusnę, susipažinti su susiklosčiusia situacija šiame regioniniame parke. Konkursas dėl naujojo direktoriaus pareigų bus skelbiamas kitąmet. Sunkoka rasti pretendentų: darbo daug, o alga maža“, – patikino A.Stanislovaitis.

Pasak J.Stanionienės, staigus direktoriaus pasitraukimas iš pareigų visiems buvo itin netikėtas. Iki tol viskas tekėjo įprasta vaga. Tikrosios pasitraukimo priežastys jai nėra aiškios.

„Vadovas kaip vadovas buvo. Priekaištų jokių. Tik viena nereikšminga nuobauda skirta – paskubėjo pateikti dokumentus, įvėlė klaidą. Sunku taip viską man dabar perimti. Juk metų pabaiga. Ataskaitos. Ar pretenduosiu tapti nuolatine direktore? Dukart progą praleidau, gal reiks bandyt šįkart“, – patikino laikinai parkui vadovaujanti kraštotvarkininkė.

Šilutėje pasigirdo kalbų, kad pasitraukti iš pareigų 56-erių metų buvusį Šilutės vicemerą bei „Tvarkos ir teisingumo“ partijos Šilutės skyriaus pirmininką V.Pavilonį privertė bėdos su teisėsauga. Tačiau to Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovė Renata Saulytė nepatvirtino.

Pasak jos, pastaruoju metu tarnybos dėmesys į šį politiką nebekrypo. Kiek anksčiau jis yra dalyvavęs atliekant procesinius veiksmus vis dar nebaigtoje nagrinėti „Tvarkos ir teisingumo“ viešųjų pirkimų byloje („Pirk dramblį“ byla), kurioje sprendžiamas galimos prekybos poveikiu klausimas. V.Pavilonis su teisėsauga bendradarbiavo, jam įtarimai nebuvo pareikšti.

Taigi kokios tikrosios staigaus pasitraukimo iš direktoriaus posto priežastys? 15min pakalbintas V.Pavilonis atsako: finansinės.

„Netenkino atlyginimas. Jis buvo per mažas, o atsakomybė didelė. 700 eurų nepateisino jos. Išdirbau direktoriumi 3,5 metų Vis tikėjausi, jog alga pakils, tačiau taip nenutiko. Pasitraukiau savo noru. Dabar reiks kurį laiką pailsėti“, – teigė jis, pasidžiaugęs, jog kitąmet jo vadovauto regioninio parko teritorijoje bus įgyvendinta istoriškai daugiausia projektų.

V.Pavilonis Nemuno deltos regioninio parko direktoriaus pareigas ėjo nuo 2013 m. birželio 23 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius