Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 26

Nepaisydamas draudimų politikas uždarbiauja toliau

Nors Seimo nariams draudžiama gauti bet kokį kitą uždarbį, išskyrus atlygį už kūrybinę veiklą, kai kurie jų papildomos veiklos nenutraukia ir po Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) verdikto.
Egidijus Vareikis pasakoja apie knygą
Egidijus Vareikis pasakoja apie knygą / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bemaž 500 litų turėtų papildyti Seimo Tėvynės sąjungos–krikščionių demokratų frakcijos nario Egidijaus Vareikio piniginę, šeštadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. Tokio dydžio autoriaus atlyginimas politikui skirtas už birželio 14–ąją rengtą seminarą Europos informacijos centro darbuotojams.

Rengti seminarą Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje pasamdė Viešojo administravimo institutą, kuris vesti renginį patikėjo E.Vareikiui. Instituto vadovas Alfonsas Velička nebuvo linkęs atskleisti sandorio su Seimo nariu: „Paties E.Vareikio klauskite, ką jis dirbo ir ką gavo. Tai – komerciniai dalykai, kurių mes neprivalome atskleisti“.

Pats E.Vareikis tvirtino, kad institutas birželį jį samdė vienintelį kartą: „Kai Seimo nariams nebuvo draudžiama dėstytojauti, kviesdavo dažniau. Dabar paprašė pasidalyti patirtimi ir sutikau. Tačiau įstatymų nepažeidinėju, juos žinau, nes pats leidžiu. Seimo nariams galima užsiimti kūrybine veikla – rašyti straipsnius, knygas, jas versti, rengti pristatymus. Manau, kad galima ir skaityti paskaitas. Be to, tai darau ne dėl pinigų, bet iš meilės Lietuvai ir jos žmonėms“.

E.Vareikio paskaitos prieš bemaž pusantrų metų jau buvo užkliuvusios Seimo Etikos ir procedūrų komisijai.

Tada Etikos ir procedūrų komisija buvo parengusi rekomendacijas dėl kūrybinės veiklos ir darbo, nesuderinamo su Seimo nario pareigomis.

Ši rekomendacija atsirado paaiškėjus, kad E.Vareikis pagal autoriaus sutartis rengė seminarus ir mokymus Kauno Vytauto Didžiojo universitete bei Lietuvos viešojo administravimo institute.

Nors E.Vareikis dirbo pagal autoriaus sutartis, etikos sargai nusprendė, kad jis pažeidė Seimo statutą.

Komisija įpareigojo konservatorių nutraukti su parlamentaro pareigomis nesuderinamą veiklą. „Jei nusižengęs parlamentaras nepaiso įspėjimų, reikia imtis konkrečių veiksmų. Konstitucija numato, kad darbo santykių nenutraukęs Seimo narys netenka mandato“, – situaciją komentavo EPK pirmininkas Algimantas Salamakinas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius