-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 13

Nepilnamečiams rūkyti sostinėje uždrausta

Vilniaus savivaldybės taryba trečiadienio posėdyje uždraudė nepilnamečiams rūkyti visose viešose Vilniaus vietose. Pinigai surinkti iš baudų už nepilnamečių rūkymą viešose vietose bus naudojami jaunimo užimtumui skatinti.
Marijos nuotrauka
Marijos nuotrauka. / 15min skaitytojo nuotr.

Vyriausybės atstovas Jurgis Jurkevičius tarybai svarstant klausimą pareiškė, kad savivaldybė negali priimti tokio draudimo, nes tokių galių jai nenumato įstatymai. Jis pareiškė, kad savivaldybei nutarus drausti nepilnamečiams rūkyti bus priverstas dėl įstatymo pažeidimo kreiptis į teismą.

Savivaldybės taryba nepaisė Vyriausybės atstovo nuomonės ir draudimą nepilnamečiams rūkyti vis tiek priėmė.

Dabar Tabako kontrolės įstatymas draudžia parduoti, nupirkti ar perduoti tabako gaminius asmenims iki 18 metų, bet nenumato draudimo jiems rūkyti.

Pagal įstatymą, šiuo metu rūkyti negalima švietimo, sveikatos priežiūros įstaigose ir jų teritorijose, darbo vietose, esančiose uždarose patalpose, išskyrus specialiai įrengtas patalpas, bendrose gyvenamosiose ar kitose bendro naudojimo patalpose, kur nerūkantieji būtų priversti kvėpuoti dūmais, taip pat viešajame transporte, išskyrus specialius vagonus traukiniuose ar atskiras rūkantiesiems skirtas vietas orlaiviuose.

Rūkyti draudžiama ir restoranuose, kavinėse, baruose ir kitose viešojo maitinimo įstaigose, klubuose, diskotekose, interneto kavinėse, lošimo namuose, automatų ir bingo salonuose, kitose laisvalaikio praleidimo įstaigose, patalpose, kur vyksta sporto varžybos ar kiti renginiai, kitose aptarnavimo įstaigose išskyrus specialiai įrengtus cigarų ar pypkių klubus.

Rūkymas draudžiamose vietose užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 50 litų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius