Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 07

Neprieštarautų, jog elektros tiltas iš Švedijos eitų į Lietuvą?

Lietuvoje apsilankęs Latvijos ekonomikos ministras Kasparas Gerhardas pareiškė, kad kaimynė neprieštarautų, jog elektros tiltas iš Švedijos eitų į Lietuvą, jei visos Baltijos valstybės elektros skirstymui sukurtų bendrą įmonę. Tuo tarpu Lietuvos ūkio ministras abejoja, ar tai išspręstų problemas, praneša LTV „Panorama“.
Elektra
Elektra / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.
Temos: 1 Švedija

Latvijos ekonomikos ministras, atvykęs pasirašyti sutarties, pagal kurią Lietuva ir Latvija viena kitos teritorijoje galės laikyti dalį naftos atsargų, taip pat pristatė, anot jo, naujausią Latvijos pasiūlymą dėl elektros tilto į Švediją tiesimo.

Latviai teigia, kad visoms trims Baltijos valstybėms reikia kurti bendrą operatorių, kuris skirstytų elektrą, ir tada jis spręstų, iš kur jungtis su Skandinavija yra naudingesnė.

Pasak K.Gerhardo, jeigu bendra kompanija skaidriai spręstų elektros skirstymo klausimus, tuomet skirtumo, į kur tiesti kabelį, nėra.

Laikinasis Lietuvos ūkio ministras Vytas Navickas teigia, kad trijų Baltijos valstybių elektros skirstytojų, visų priklausančių buvusios Sovietų Sąjungos elektros sistemai, sujungimas į vieną bendrovę nieko neduos.

Pasak jo, nereikia gaišti laiko ir pagal jau atliktas studijas iš Švedijos kabelį tiesti į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius