Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 23

Nėra pinigų? Paleisim kalinius!

Kaliniams nušvito laisvės viltis – Lietuvos tūkstantmečio proga numatyta amnestija. Be to, naujoji valdžia siekia taupyti, todėl įkalinimo įstaigose turėtų likti mažiau kalinių, rašo „Kauno diena“.
Remigijus Šimašius
R.Šimašius / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Neoficialių šaltinių duomenimis, Teisingumo ministerijoje jau skaičiuojama, kiek ir kokių kalinių būtų galima paleisti siekiant sutaupyti. Mat tarp įstaigų, kurios skirstant kitų metų biudžetą gavo mažiau lėšų – ir Kalėjimų departamentas prie Teisingumo ministerijos.

Oficialiai to niekas nepatvirtina, bet teisingumo ministras Remigijus Šimašius, neseniai susitikęs su Kalėjimų departamento direktoriumi Sauliumi Vitkūnu, pabrėžė, kad suimtųjų ir kalinių turi būti kuo mažiau. 

Seimo narių laukia amnestijos įstatymo projekto svarstymas – paskutinėmis praėjusios kadencijos darbo dienomis jį pateikė Antanas Valionis. 

„Pirmiausia turiu pasakyti, kad tai ne teisingumo ministro kompetencija ir tos informacijos bei sprendimo nevaldome iki galo. Žinau tik tiek, kad buvo planuota tūkstantmečio proga dalį kalinių paleisti amnestijos pagrindu“, – paklaustas, kiek kalinių planuojama paleisti kitais metais, sakė teisingumo ministras R.Šimašius.  

Pasak jo, bausmių politika yra tobulintina, alternatyvios bausmės turėtų būti taikomos plačiau. „Tai ir su finansais susiję, bet ne tik su jais“, – sakė R.Šimašius. 

Šiuo metu Lietuvoje yra apie 8 tūkstančius nuteistųjų ir suimtųjų. Vienam nuteistajam valstybė skiria apie 64 litus dienai, per metus vienam nusikaltėliui išlaikyti reikia apie 23 tūkstančių litų. Į tą sumą įeina jo apsauga, priežiūra, personalo darbo užmokestis, mityba, medicininės išlaidos ir kita.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius