Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 26

Neranda buvusio darbuotojo pėdsakų

Dirbo kaunietis Algimantas Paulauskas penkerius metus Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinėje ligoninėje (KRKKL) ar ne? To gydymo įstaigos vadovybė nežino, tad painią istoriją narplios teismas.

Jei pasitvirtins, kad A.Paulauskas ligoninėje nedirbo, jis neteks pensijos ir privalės kompensuoti valstybei padarytą žalą. Kaunietis gali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Įtarimų dėl A.Paulausko kilo, kai gydymo įstaigą pasiekė Danutės Paulauskienės prašymas pateikti dokumentus, liudijančius, jog jos buvęs vyras 1973–1978 metais šioje ligoninėje dirbo inžinieriumi medicinos aparatūrai prižiūrėti.

„Dėl duomenų kreipiausi į buhalteriją ir ligoninės archyvą. Tačiau apie gydymo įstaigoje esą dirbusį A.Paulauską nieko aptikti nepavyko“, – LŽ pasakojo KRKKL direktoriaus pavaduotoja valdymui Dovilė Mulevičiūtė.

Vėliau į dokumentų paieškas buvo įtraukta ligoninės Personalo tarnyba. Tebuvo rastas įrašas, kad A.Paulauskas 1973-iųjų kovo 1-ąją buvo priimtas į darbą. „Jei tas vyras dirbo ligoninėje, kodėl neišliko jokių dokumentų? Darbo laiko žiniaraščio, apskaičiuotų mokesčių “Sodrai„, įsakymų dėl atostogų, atlyginimo išmokėjimo apskaitos. Jokių įrodymų, išskyrus tą vienintelį priėmimą į darbą liudijantį faktą“, – stebėjosi D.Mulevičiūtė.

Buvusi kauniečio žmona D.Paulauskienė pateikė gydymo įstaigos administracijai dokumentą, pasirašytą buvusios KRKKL direktoriaus pavaduotojos Dalios Gulbinienės. Jame nurodoma, kad A.Paulauskas ligoninėje dirbo ir buvo atleistas 1978-ųjų balandžio 1-ąją. „Tarp dokumentų radome šį įsakymą. Tačiau jame A.Paulauskas ar su juo susiję sprendimai neminimi“, – sakė D.Mulevičiūtė. Gydymo įstaigos administracijai kilo įtarimų, kad D.Gulbinienės išduota pažyma gali būti suklastota.

LŽ kalbinta D.Paulauskienė tvirtino, kad buvęs jos sutuoktinis turto padalinimo bylą nagrinėjusiam teismui pateikė suklastotą darbo knygelę: „Joje prirašyta būtų ir nebūtų darboviečių. Vadovaudamasis šiuo dokumentu teismas nusprendė, kad vyrui priklauso mūsų 132 kvadratinių metrų namas, o man – 73 tūkst. litų.“

Todėl moteris surinko įrodymus, liudijančius, kad buvęs sutuoktinis galėjo suklastoti savo darbo knygelę, ir pateikė juos teismui. Byla turėtų būti nagrinėjama vasario 1 dieną Kauno miesto apylinkės teisme.

A.Paulauskas LŽ žurnalistei sakė neturįs laiko kalbėti, tačiau patikino dirbęs ligoninėje inžinieriumi. Tačiau kada tiksliai ir kiek laiko, vyras tvirtino neprisimenąs.

„Sodros“ Kauno padalinio ryšių su visuomene specialistė Birutė Tamaliūnienė LŽ teigė negalinti atskleisti jokių duomenų, susijusių su A.Paulausko darbu ligoninėje: „Juos pateiktume tik pačiam piliečiui arba teismui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius