Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 14

Neries krantinėje Kaune iškils šiuolaikiškas gyvenamųjų namų kvartalas

Ketvirtadienį Kaune bendrovės „YIT Kausta“ surengtame architektų darbų konkurse apdovanoti trys projektų autoriai – bendrovės „Antra kryptis“, „Dviejų grupė“ ir „Processoffice“. Beveik du mėnesius trukusio konkurso darbai buvo skirti naujajam skandinaviškas tradicijas puoselėjančios statybų bendrovės Brastos kvartalui apstatyti. Vieno iš laimėtojų projektas 2014-aisiais bus pradėtas įgyvendinti pačiame Kauno centre, 3,4 hektarų plote, kuris driekiasi palei dešinę Neries krantinę.
Mano krantas
Mano krantas / „YIT Kausta“ nuotr.

Pasak „YIT Kausta“ generalinio direktoriaus Kęstučio Vanago, tokiu būdu renkamas būsto projektas – įmonei tikrai nėra naujovė. „Galima sakyti, mes jau turime tradiciją elgtis profesionaliai ir siekti paties geriausio rezultato. Tai jau trečiasis toks konkursas „Kaustos“ istorijoje. Anksčiau įgyvendinti  projektai įrodė, kad taip galima pasiekti geriausio rezultato tiek būsimiems gyventojams tiek mums“, – sako K. Vanagas.

Šiame architektų konkurse dalyvavo dešimt darbų. Visų jų kūrėjai iki laimėtojų paskelbimo akimirkos buvo neatskleisti, visiems dalyvių projektams skirti kodai. Kiekvienas projektas turėjo tik savo vardą. Medžiaga apie konkursą suteikta 16 įmonių.

Komisijai pateiktus projektus recenzavo architektai Audrius Ambrasas ir Nerijus Stanionis. Daugiausia dėmesio skirta, kad idėja būtų pagrįsta ir originali. Nemažiau svarbu buvo tai, kokia įtaka bus padaryta Senamiesčio panoramai, koks bus pastatų ryšys su upėmis ir kaip pakrantės statiniai bus integruoti į Kauno centro dalies urbanistiką. Taip pat dėmesys kreiptas į pakrantės kvartalo architektūrinį įvaizdį. Atsižvelgiant į recenzijas bei konkurso sąlygose nurodytus vertinimo kriterijus komisija, kuriai pirmininkavo architektas, Lietuvos architektų sąjungos tarybos narys Gintaras Čaikauskas, išrinko tris konkurso nugalėtojus.

Pirmosios vietos laimėtojui bendrovei „Antra kryptis“ skirti 10 tūkst. litų premija. Įmonės projektas pavadintas „Mano krantas“.

Atitinkamai antros vietos laimėtojo „Dviejų grupė“ darbui „Neries parkas“ skirti 7 tūkst., o trečiosios  „Processoffice“ darbui „B3” – 5 tūkst. litų.

Įmonių grupė „YIT Kausta“ priklauso didžiausiam Suomijos statybos paslaugų koncernui „YIT Corporation“. Suomijos statybos paslaugų koncernas veikia nuo 1912 m. ir valdo 450 padalinių Šiaurės ir Centrinėje Europoje, Baltijos šalyse ir Rusijoje. YIT priklausančiose įmonėse 14 šalių dirba apie 26 tūkstančius darbuotojų.

Lietuvoje veikiančią įmonių grupę „YIT Kausta“ sudaro viena didžiausių Lietuvoje rangos, statybos paslaugų ir komercinio nekilnojamojo turto vystymo įmonių „YIT Kausta“ bei gyvenamosios statybos objektų tiesioginiais pardavimais ir projektų plėtra užsiimanti „YIT Kausta būstas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius