-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 08 03

Nerimą kelia Neringoje didėjantys transporto srautai

Neringoje prabilta apie transporto srautų reguliavimo problemą. Ypač neringiškiams nerimą kelia vadinamųjų namukų ant ratų gausėjimas.
Pinga įvažiavimas į Kuršių Neriją
Kuršių Neriją bandoma apsaugoti nuo didelių transporto srautų. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Nors su „kemperiu“ Kuršių nerijoje galima apsistoti tik Nidoje esančiame kempinge, savivaldybės vadovybė teigia, kad turistai, siekdami sutaupyti, pažeidžia taisykles ir nevengia įsikurti gražiausiuose Neringos vietose bei tam nepritaikytose automobilių stovėjimo aikštelėse.

Seimo narės Aurelijos Stancikienės siūlymu, į Neringą atvykstantiems namukais ant ratų, kurorte reikėtų leisti užsibūti ilgiau nei dieną tik tuomet, jei yra rezervuota vieta kempinge.

Taip pat svarstyta galimybė mažinti automobilių, ypatingai atvykstančių autobusų srautus, gyvenvietėse. Anot Neringos savivaldybės mero pavaduotojo Viganto Giedraičio, tai galėtų padėti išspręsti parengtas specialusis planas. Problemos sprendimų nutarta ieškoti pasitelkiant rengiamame Neringos savivaldybės bendrajame plane išdėstytus pasiūlymus. Anot Neringos savivaldybės mero Antano Vinkaus, būtina reguliuoti transporto srautus ir ant Parnidžio kopos.

Neringos savivaldybės meras išreiškė susirūpinimą saugomų teritorijų pareigūnų darbų, kurie nepakankamai drausmina Kuršių nerijos nacionalinio parko lankymo taisykles pažeidžiančius turistus, kurie nevengia vaikščioti, leistis ar kopti nuo Sklandytojų, Pilkosios ar Parnidžio kopos taip pat statyti palapines ar automobilius ant žolės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius