-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 26 /18:32

Neringa Venckienė: vesiu „Drąsos kelio“ partiją į Seimą

Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė dirba paskutines dienas. Rytoj arba poryt ji ketina mesti teisėjos mantiją ir traukti į politiką.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vadovausiu formuojant bendrą „Drąsos kelio“ ir „Lietuvos sąrašo“ kandidatų sąrašą. „Drąsos kelias“ bus pagrindas „Lietuvos sąrašui“, – po Seimo sprendimo naikinti jos teisinę neliečiamybę pranešė N.Venckienė.

Kurioje apygardoje kels savo kandidatūrą, teisėja kol kas neatskleidžia. „Evaldas Jurkevičius man ne konkurentas. Aš dalyvausiu toje, kur bus su kuo varžytis. Man E.Jurkevičius tai tikrai ne kandidatas į Seimą“, – kvatojo N.Venckienė.

Teisėja kol kas nežino ir to, ar taps „Drąsos kelio“ partijos pirmininke.

Pasak jos, sprendimas sukti į politiką buvo priimtas jau seniau, tačiau laukta Seimo sprendimo, kad apie tai galėtų pranešti visuomenei.

„Iš esmės man jau jokio skirtumo, nes aš jau buvau apsisprendusi, kad po dienos ar dviejų pati parašysiu prašymą išeiti iš teisėjo pareigų. Aš iš esmės tik laukiau, kad pasižiūrėčiau balsavimą“ – paaiškino N.Venckienė, vertindama Seimo sprendimą dėl savo neliečiamybės.

Jai buvo pikta tik dėl to, kad jai neliečiamybė panaikinta taip pat lengvai kaip kyšininkavimu įtariamiems teisėjams.

„Mane lyginti su teisėjais, kurių kišenėse rasti pinigai, yra išvis protu nesuvokiama, o tai, ką kalba Stasys Šedbaras, Julius Sabatauskas, Dalia Kuodytė, tai neįsigilinimas į klausimą“, – teigė ji.

Tačiau tuoj pat teisėja nurimo. „Per daug į galvą neimu. Čia ne brolį laidoti ir ne mergaitę prievarta ištempti“, – lygino savijautą teisėja.

Būsima „Drąsos kelio“ kandidatų sąrašo lyderė N.Venckienė sako nesijaučianti kalta, neabejojanti savo teisumu, tačiau nesitikinti objektyvaus teisminio nagrinėjimo, kol Lietuvos Aukščiausiajam Teismui vadovauja pūliniu ją pavadinęs Gintaras Kryževičius.

„Teismas, kuriam vadovauja G.Kryževičius ir teisėjų tarybos vadovas? Jis aiškią ir kategorišką išvadą yra pasakęs“, – juokėsi N.Venckienė, paklausta, kodėl nenorėjo, kad jai būtų naikinama neliečiamybė ir bylas spręstų teismas.

Primename, kad Seimas antradienio vakarą nusprendė panaikinti teisėjos N.Venckienės neliečiamybę. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius