Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 27

Neringoje – griežtesnė kontrolė paplūdimiuose

Neringos savivaldybės meras Antanas Vinkus, atsižvelgdamas į Neringos gyventojų ir poilsiautojų skundus dėl nuolatinio gyvūnų laikymo bei paplūdimių lankymo taisyklių pažeidimo, nurodė sugriežtinti minėtų taisyklių kontrolę.
Savaitgalį Palangoje poilsiavo nemažai žmonių.
Neringos paplūdimiuose norima įvesti griežtesnę kontrolę. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Vienas dažniausiai pasitaikančių pažeidimų, sulaukiančių didžiausio poilsiautojų ir gyventojų pasipiktinimo – šunų vedžiojimas paplūdimiuose. Nepaisydami įspėjamųjų ženklų, kai kurie šunų augintojai nevengia vestis savo keturkojų į Neringos paplūdimius Nidoje, Preiloje, Pervalkoje bei Juodkrantėje.

Pasitaiko ir tokių situacijų kuomet augintiniai kelia triukšmą lodami, gąsdina greta poilsiaujančius žmones. Į savivaldybę raštu kreipėsi poilsiautojai, kurie pastebėjo, kad paplūdimyje daroma ir daugiau pažeidimų – nepaisoma draudimo rūkyti, vartojamas alkoholis.

Atsižvelgdamas į šį bei kitus raštiškus ar žodinius kreipimusis sustiprinti gyvūnų laikymo ir paplūdimio lankymo taisyklių kontrolę, meras A. Vinkus kreipėsi į bendrovę „Neringos komunalininkas“ ir nurodė gelbėtojams griežčiau kontroliuoti šunų patekimą į paplūdimius apie pažeidimus nedelsiant informuoti Neringos policijos komisariatą. Pareigūnams gavus informaciją nedelsiant pažeidėjams taikyti poveikio priemones. Apie galiojančius draudimus Neringos gyvenviečių bendruomenėms, poilsio namų administracijoms primins ir gyventojų išrinkti seniūnaičiai.

Siekiant užtikrinti malonų poilsį Neringoje, besiilsintiems paplūdimiuose garsiakalbiais bus primenamos pagrindinės elgsenos paplūdimiuose taisyklės.

„Neringa iš kitų Lietuvos kurortų visada išsiskyrė tolerantiškais poilsiautojais, kurie laikosi galiojančių taisyklių, tačiau pastaruoju metu sulaukiame vis daugiau pastebėjimų iš gyventojų ir svečių, besipiktinančių paplūdimyje rūkančiais, vartojančiais alkoholį bei vedžiojančiais augintinius. Būtinai turime reaguoti į pastabas ir sustiprinti kontrolę paplūdimiuose. Tai darome dėl žmonių saugumo ir gerovės“, - teigė Neringos savivaldybės meras A. Vinkus.

Neringos savivaldybė primena, kad paplūdimiuose draudžiama vedžioti ir maudyti šunis ir kitus gyvūnus, vartoti alkoholinius gėrimus, rūkyti (išskyrus ženklais pažymėtose vietose rūkymui), kurti laužus, statyti palapines, žaisti sportinius žaidimus ne sporto zonose. Prašome gerbti kitų poilsį ir laikytis šių bei kitų numatytų taisyklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius