Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 29

Neringos gyvenviečių veidą gadinusių teritorijų – mažiau

Kaip pranešė Neringos savivaldbė, jos nuolatinė švaros ir tvarkos priežiūros komisija balandį, švaros mėnesį, nusprendė patikrinti kaip tvarkosi bei artėjančiam vasaros sezonui ruošiasi Neringos gyventojai bei įstaigos. Praėjusią savaitę komisija lankėsi Nidos bei Juodkrantės gyvenvietėse, šiomis dienomis bus apžiūrėtos Preila bei Pervalka.
Nida
Nida / Jurgitos Andriejauskaitės/15min.lt. nuotr.

Gyvenvietės tvarkingesnės

„Komisija savo darbą pradėjo dar vasario mėnesį. Jau tada buvo patikrintos 19 teritorijų atitikimas savivaldybės tvarkymo ir švaros taisyklių reikalavimams tų savininkų, kurie norėjo būti atleidžiami nuo vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą“, – apie komisijos darbą pasakojo jos pirmininkė, Neringos savivaldybės gydytoja Virginija Gedžiuvienė.

Šiemet jau išsiųsti 5 komisijos reikalavimai sutvarkyti teritorijas. Praėjusiais metais Neringos gyventojus ir juridinius asmenis pasiekė 61 reikalavimas, iš kurių dauguma įgyvendinta. Šiais metais reikalavimų susitvarkyti gali būti pateikta kiek mažiau nei pernai, nes, kaip pastebėta tikrinimų metu, šiemet akivaizdžiai tvarkomasi geriau. Praėjusiais metais buvo pasiekta, kad dalis savininkų, kurie nenaudoja savo pastatų pagal paskirtį ir negyvena Neringoje, sudarytų sutartis savo teritorijos nuolatiniam tvarkymui, dėl to šiemet.

Netesi pažadų susitvarkyti

Anot komisijos pirmininkės, praėjusią savaitę prasta situacija buvo Juodkrantės gyvenvietėje esančioje Gintaro įlankoje. Anot žvejų, jie neskubėjo tvarkytis, nes tik dabar sudarinėjo sutartis su pastato savininku. Ypač netvarkinga teritorija – nebaigto statyti statinio Kalno g. 32 D. Ši statinys yra paversta benamių lindyne. Kur kas tvarkingesnė nei praėjusiais metais yra Nida. Savivaldybės gydytoja V.Gedžiuvienė džiaugėsi, kad pernai buvo pasiekta, jog būtų nugriautos savavališkai suręstos pašiūrės Kuverto gatvėje. Vis dėlto minėtoje teritorijoje prie sandėliukų tvarkos dar ir šiandien trūksta. Kai kurie gyventojai piktavališkai netvarko savo teritorijų, nors ir buvo pažadėję tai padaryti.

„Svarstoma galimybė vienam Nidos gyventojui, kuris Purvynės ūkiniame sektoriuje savavališkai užėmė jam nepriklausančią gyvenvietės teritoriją, skirti administracinę nuobaudą. Jis netesėjo dar praėjusiais metais duoto žodžio susitvarkyti statybinėmis atliekomis užverstos teritorijos“, – teigė V.Gedžiuvienė. Neįvykdžius komisijos reikalavimų susitvarkyti, bauda už nesutvarkytas ir apleistas teritorijas gali siekti iki 2 tūkst. Lt. Kaip pastebėjo komisijos nariai, Purvynėje bei kitose gyvenvietėse netrūksta ir tokių įžūlių neringiškių, kurie įsigudrina tiesiog atvežti ir išpilti savo statybines atliekas.

Balandžio mėnesį organizuotos talkos

Prie Kuršių nerijos tvarkymo nuolatos aktyviai prisideda Neringos įstaigos. Jau ne pirmus metus Neringos savivaldybės administracija kartu su UAB „Neringos komunalininkas“ paskirsto joms tvarkymo plotus. Šiais metais prie Kuršių nerijos tvarkymo prisidėjo daugiau nei šešiasdešimt įstaigų ir organizacijų. Praėjusią savaitę prie kasmet organizuojamų talkų prisijungė ir Neringos Pirminės sveikatos priežiūros centro kolektyvas, kuris tvarkė miško plotą nuo vilos „Kaspalėja“ ir viešbučio „Jūratė“ link jūros.

„Mes visi jautėme, kaip smagu drauge, su gera nuotaika tvarkyti savo mylimos Kuršių nerijos mišką ir gražinti aplinką. Švarindamas aplinką, kurioje gyveni, tarsi švarini save, savo mintis, dvasią ir jausmus. Buvo svarbu pajausti kolektyvo bendrystę, gerą nuotaiką ir pamatyti savo darbo rezultatus. Ir gamta tarsi pritarė mums – buvo puiki saulėta diena“, – įspūdžiais dalinosi Neringos Pirminės sveikatos priežiūros centro Vyriausioji gydytoja Loreta Laurenčikienė. Anot jos, tvarkyti supančią aplinką yra būtina, nes netvarka, nešvara – tai terpė ligai, tiek fizinei, tiek ir dvasinei.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius