Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 14 /11:24

Neringos Venckienės neliečiamybės komisijoje – narių kaita

Konservatorius Kęstutis Masiulis prašo Seimo pakeisti Seimo laikinosios komisijos, spręsiančios ar siūlyti Seimui naikinti parlamentarės, „Drąsos kelio“ lyderės Neringos Venckienės teisinę neliečiamybę, sudėtį. Komisijos narys K.Masiulis kitą savaitę planuoja vykti į komandiruotę Vokietijoje, todėl parlamento prašo, kad į komisijos sudėtį vietoj jo būtų įrašytas kitas konservatorius Mantas Adomėnas.
Kęstutis Masiulis
Kęstutis Masiulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aš išvykstu į užsienį ir nenoriu, kad liktų tuščia vieta be manęs komisijoje. Todėl pats rūpinuosi, kad mane pakeistų žmogus, kuris prognozuojamai, labai aiškiai turėtų panašią nuomonę į mano šios komisijos nagrinėjamu klausimu“, – 15min.lt ketvirtadienį sakė K.Masiulis.

Anot jo, M.Adomėnas sutiko jį pakeisti komisijoje, todėl Seimui neturėtų kilti keblumų dėl to apsisprendžiant ketvirtadienio posėdyje.

„Jei tai neįvyktų, tai būtų simptomas tam tikras“, – sakė K.Masiulis.

Ketvirtadienio posėdyje Seimas be ilgų diskusijų patikslino laikinosios tyrimo komisijos sudėtį. Už tai balsavo 88, prieš – 2, susilaikė 6 Seimo nariai.

Parlamentaras K.Masiulis kitą savaitę viešės Vokietijoje. Ten jis domėsis Vokietijos energetikos strategija, apžiūrės skalūninių dujų gavybos vietas, aiškinsis, kaip keisis elektros kainos, atsisakius atominės energetikos. Kartu su K.Masiuliu į Vokietiją vyksta prezidentės ir premjero patarėjai.

Primename, kad trečiadienį posėdžiavusi Seimo laikinoji komisija, spręsianti ar siūlyti Seimui naikinti parlamentarės, „Drąsos kelio“ lyderės Neringos Venckienės teisinę neleičiamybę, apklausė prokurorus.

Šią komisiją Seimas sudarė sausio 15 dieną. Ji iki kovo 25 dienos turi parengti rezoliucijos projektą, ar tenkinti generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti Seimo narės N.Venckienės laisvę.

Kreipdamasis į Seimą dėl buvusios teisėjos, „Drąsos kelio“ partijos atstovės neliečiamybės panaikinimo generalinis prokuroras iš viso nurodė šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius, pagal kuriuos norima N.Venckienei pateikti įtarimus.

D.Valys teigė, kad tyrimų metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad N.Venckienė padarė šiuos nusikaltimus: 2010 m. lapkričio 17 d. Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teisingumą vykdantį teismą. Taip pat buvusi teisėja nevykdė Kėdainių rajono apylinkės teismo 2011 m. gruodžio 16 d. sprendimo, kuriuo buvo įpareigota skubiai perduoti globojamą mergaitę jos motinai Laimutei Stankūnaitei.

Dar N.Venckienė įtariama 2012 metų gegužės 17 d. trukdžiusi antstolei vykdyti teismo sprendimą perduoti mergaitę motinai ir psichiškai gniuždžiusi vaiką.

Parlamentarė tokius kaltinimus neigia. Anot jos, tai, kad ji nepažeidė jokių įstaymų įrodytų mergaitės paėmimo vaizdo įrašas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius