Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 05

Neringos žvejai nerimauja dėl išlikimo

Neringos savivaldybės mero Antano Vinkaus iniciatyva su Neringos žvejais susitiko Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius ir ministerijos Žuvininkystės departamento direktorius Darius Nienius.
Neringos žvejai išdėstė savo problemas.
Neringos žvejai išdėstė savo problemas. / Neringos savivaldybės nuotr.

Susitikimų su visų Neringos gyvenviečių žvejais metu kalbėta apie nesirūpinimą žvejų išlikimu, jų darbo sąlygas, kritinę materialinės bazės situaciją.

Anot Neringos savivaldybės tarybos nario Česlovo Stonio, Juodkrantės žvejai neturi tinkamų patalpų, kur galėtų laikyti savo įrankius, džiovinti tinklus, juos taisyti. Neturi ir tinkamų žuvies apdirbimo patalpų. Šiuo metu Juodkrantėje nuomojamas buvęs žuvies priėmimo punktas Gintaro įlankoje, tačiau už šias patalpas reikia mokėti didelę nuomą, be to, jis sunkiai atitinka reikalavimus.

Ministras, susipažinęs su esama situacija, pažadėjo skirti reikiamą finansavimą, tačiau pirmiausia, anot jo, Neringos savivaldybė turi numatyti žemės sklypą minėtoms patalpoms.

Panašios problemos yra ir kitose Neringos gyvenvietėse. Ypač aktyviai apie jas buvo kalbama Nidoje, kur ministrą žvejai pasitiko prie apleisto, nerekonstruoto, buvusio žuvininkystės ūkio pastato.

„Susitikimas buvo dalykinis, teikiantis viltį, kad bus išspręsti aptarti klausimai. Ministras pasiūlė aptarti galimybę įkurti Neringos žvejų asociaciją prie Neringos savivaldybės. Šiai minčiai pritarė ir žvejai“, – teigė Neringos savivaldybės meras A.Vinkus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius