-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 09

Nesaugūs kūdikiams skirti kiniški plastikiniai buteliukai – Lietuvos rinkoje

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad Europos Komisijos Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF) gauta informacija apie nesaugių plastikinių buteliukų, skirtų kūdikių maitinimui, išplatinimą Čekijos ir Lietuvos rinkose.
Kūdikis
Kūdikis / Photos.com nuotr.

Kinijoje pagamintus 250 ml talpos plastikinius buteliukus su silikoniniais čiulptukais, skirtus kūdikių maitinimui, Europos Sąjungos rinkoje platino Čekijos kompanija „Boček CZ s.r.o.“ (Vojtova 734, 664 34 Kurim, Čekija). Lietuvoje 60 vnt. šių gaminių įvežė ir jais prekiavo UAB „Bočeklita“ (P. Vileišio g. 32-60, Vilnius).

RASFF pranešimą perdavusi Čekijos sveikatos apsaugos ministerija informavo, kad kūdikių maitinimui skirtų buteliukų mėginiai laboratoriniams tyrimas buvo atrinkti vykdant valstybinę kontrolę rinkoje. Atlikus laboratorinius tyrimus, nustatyta 67,6 µg/kg bisfenolio A migracija. Ši medžiaga pavojinga kūdikių sveikatai, todėl jos negali būti induose, skirtuose kūdikių maistui. Čekijos kompanija „Boček CZ s.r.o.“ buvo informuota apie laboratorinių tyrimų rezultatus ir įpareigota surinkti iš rinkos nesaugius gaminius. Analogiškos priemonės taikytos ir Lietuvoje šiuos  gaminius išplatinusiai kompanijai.

Visa informacija apie RASFF pranešimą perduota Valstybinei ne maisto produktų inspekcijai prie Ūkio ministerijos, vykdančiai medžiagų ir gaminių, besiliečiančių su maistu, kontrolę Lietuvoje.

Šiais metais tai jau trečias atvejis, kai kūdikių maitinimui skirtuose induose nustatoma bisfenolio A migracija, abu ankstesni atvejai taip pat susiję su Čekijos kompanija „Boček CZ s.r.o.“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius