Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 29

Nešiodama rinkėjų korteles tauragiškė agitavo balsuoti už „valstiečius“?

Tauragės apygardos rinkimų komisija gavo skundą dėl to, kad rinkėjų korteles nešiojusi moteris agitavo balsuoti už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatę Aušrinę Norkienę. Komisijos nariui draudžiama bet kokia rinkiminė agitacija.
Aušrinė Norkienė
Aušrinė Norkienė / Margaritos Rimkutės nuotr.

Lietuvos socialdemokratų partijos Tauragės skyriaus skunde dėl Tauragės miesto Laisvės apylinkės komisijos veiksmų rašoma, kad rugsėjo 18 dieną Stoties gatvėje rinkimų pažymėjimus nešiojusi komisijos narė atvirai agitavo balsuoti už kandidatę Aušrinę Norkienę.

„Toks komisijos narės elgesys labai papiktino gyventojus. Nors ji buvo įspėta, nuėjusi pas kaimynus darė tą patį. Šią informaciją gali patvirtinti 20, 22 ir kitų namų gyventojai“, – rašoma skunde ir prašoma atleisti komisijos narę iš pareigų dėl LR Seimo rinkimų įstatymo pažeidimo.

Tauragės apygardos rinkimų komisijos pirmininkės pavaduotojas Tadas Pauparis „Tauragės kurjeriui“ sakė, kad dėl gauto skundo komisija pradėjo tyrimą. Apygardos komisija skundą pavedė išsiaiškinti komisijos narių atestavimo pirmininkei Jovitai Petkienei ir komisijos nariams Egidijui Montvilui bei Mildai Kliunkienei. Dėl agitavimo kaltinta komisijos narė paprašyta pateikti pasiaiškinimą.

„Stengiamės, kad pažeidimas būtų kuo skubiau užkardintas ir nebesikartotų“, – sakė Tauragės apygardos rinkimų komisijos pirmininkės pavaduotojas.

Antradienį žurnalistės kalbinta kandidatė į Seimą Aušrinė Norkienė sakė, kad apie atliekamą tyrimą nieko nežino.

„Tai apygardos komisijos kompetencija. Jie turi ištirti situaciją. Kai išklausys abi puses, paaiškės, ar komisijos narė nešiodama rinkėjų korteles agitavo. Asmeniškai aš nė vieno komisijos nario to daryti neprašiau“, – tvirtino kandidatė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius