-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 11

Netanjahu: Iranas bando išprovokuoti Izraelio-Sirijos karą

Izraelis siekia taikos ir, nepaisant klaidingų gandų, neturi jokių intencijų užpulti savo kaimynų, antradienį pareiškė Izraelio premjeras Benjaminas Netanjahu.
B.Netanyahu ir M.Ahmadinejadas
B.Netanyahu ir M.Ahmadinejadas / „Scanpix“ nuotr.

„Izraelis neturi jokių ketinimų kariauti, o skleidžiami gandai – tai pastangos skleisti melą norint regione sukurti įtampą, – sakė B.Netanjahu. – Norime stabilumo ir taikos ir neturime jokių ketinimų pulti savo kaimynų“.

Paklaustas, kaip vertina antradienį įvykusį Sirijos prezidento Basharo Assado susitikimą su Rusijos prezidentu Dmitrijumi Medvedevu, B.Netanjahu teigė, kad Izraelis sveikina visus žingsnius, susijusius su taikos derybomis, tarp jų ir taikos derybomis su Sirija.

Tačiau Izraelio premjeras pažymėjo, kad šios derybos turėtų vykti be išankstinių sąlygų. „Kelias į taiką vyksta per derybas. Tai ir yra mūsų tikslas, kalbant apie palestiniečius ir Siriją“, – teigė B.Netanjahu.

D.Medvedevas į Siriją atvyko vėlų pirmadienio vakarą po trumpo susitikimo su Izraelio prezidentu Šimonu Peresu, kuris Maskvoje pareiškė, kad Izraelis nesiekia karo ir neturi intencijų didinti įtampą su savo kaimynėmis. Šis vizitas interpretuojamas kaip dalis diplomatinių pastangų, siekiant sumažinti kylančią įtampą tarp Sirijos ir Izraelio.

Įtampa tarp Izraelio ir Sirijos kilo po to, kai Jeruzalė apklatino Damaską apginklavus Libano šiitų kovotojų grupuotę „Hezbollah“  „Scud“ raketomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius