-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 03 10

Neteisėtai statytuose pastatuose įsikūrusį „Bajorkiemį“ siekiama parduoti varžytinėse

Prokurorai siekia, kad prie greitkelio būtų nugriauti visi šalia greitkelio Kaunas-Vilnius veikiančią „Bajorkiemio“ užeigą juosiantys neteisėti pastatai, o paskolos neatgaunantys bankininkai nori „Bajorkiemį“ parduoti varžytinėse.

„Ateitis atrodo gana niūri. Prokuratūra siekia, kad būtų nugriauti ne tik teritorijoje esantys statiniai, bet ir pagrindinio pastato dalis, kur yra banketinė salė, kai kurios virtuvės patalpos. Jei ta dalis bus nugriauta, neliks pagrindinio pastato grožio. Atstatymo galimybės abejotinos“, – „Kauno dienai“ sakė užeigos pastatą šiuo metu nuomojančio restoranų tinklo savininkas Paulius Tamošiūnas.

 Anot jo, atrodo, kad senieji savininkai 2002-aisiais klastojo dokumentus, todėl pagrindinis pastatas pastatytas didesnis, nei numatyta statybų leidime.

 „Bajorkiemio“ akcininkai iš banko „DnB Nord“ yra pasiskolinę apie 2,5 mln. litų, tačiau neįstengia sumokėti net palūkanų, kurios per metus siekia apie 160 tūkst. litų. Dėl tos priežasties bendrovei iškelta bankroto byla.

 „Mane jaudina „Bajorkiemio“ ateitis – prisidėjau jį kuriant ir puoselėjant. Jei bus paskelbtos varžytinės, manau jose dalyvauti. Nors ūkinė situacija bendrovėje “Bajorkiemis„ atrodo beviltiška, tačiau pastato būklė nėra prasta“, – sakė vienas „Bajorkiemio“ įkūrėjų Algirdas Mažeika.

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius