Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 19

Netikėtų permainų „Žalgiryje“ sukrėsti Kauno politikai V.Romanovui viešai pasiūlė tvardytis

Prieš porą savaičių į viešumą iškilusi žinia apie „Žalgirio“ savininko Vladimiro Romanovo sprendimą atleisti tik pusantro mėnesio komandai vadovavusį trenerį Ramūną Butautą sukrėtė ne tik pačius žalgiriečius bei komandos sirgalius, tačiau ir Kauno miesto politikus. Pastarieji, viešai V.Romanovą paraginę priimti labiau apgalvotus sprendimus, užsiminė apie tai, jog vasario pabaigoje miesto valdžia svarstys milijoninės paramos „Žalgiriui“ klausimą.
Rungtynes stebėjo ir V.Romanovas
Rungtynes stebėjo ir V.Romanovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš porą metų valdžiusi 35 procentus klubo akcijų, tačiau vėliau pasilikusi tik simbolinį vieną procentą, Kauno savivaldybė nutarė nelikti nuošaly ir pareiškė savo poziciją dėl neseniai „Žalgirį“ sudrebinusių permainų.

Penktadienį savivaldybės ryšių su visuomene tarnyba išplatino viešą Kauno miesto politikų kreipimąsi į „Žalgirio“ savininką V. Romanovą. Pabrėžę, jog pritaria milijonieriaus planams komandoje ugdyti jaunus ir perspektyvius krepšininkus, politikai atvirai suabejojo staigaus trenerio R.Butauto atleidimo būtinumu.

Politikai nesuprato, už ką atleistas R.Butautas

„...vis dėlto pastarieji įvykiai, susiję su vyr. trenerio atleidimu, mums kelia pagrįstą nerimą dėl situacijos stabilumo klube ir komandos nusiteikimo tolimesnėms kovoms. Miesto tarybos nariai neranda stiprių argumentų, kuriais remiantis buvo atleidžiamas komandos vyr. treneris Ramūnas Butautas, pradirbęs tik pusantro mėnesio, per kurį išvedė „Žalgirį" į Eurolygos šešioliktuką, laimėjo prizinę vietą VTB Vieningosios lygos finaliniame turnyre“, – rašte cituojami politikai.

V.Romanovas turės tartis su A.Saboniu

Buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Gediminas Budnikas, jau 15 metų iš eilės einantis Kauno miesto tarybos nario pareigas, portalui 15min.lt atviravo, jog politikai yra sunerimę dėl tokio V.Romanovo elgesio.

„Mes abejojame, ar šie veiksmai nebuvo skuboti, – tvirtino politikas. – Mes žinome komandos prezidento Arvydo Sabonio poziciją šiuo klausimu. Mes norime, kad V.Romanovas nuvestų bendrą vardiklį su  A.Saboniu. Tai pasitarnautų klubo stabilumui ir dabartiniam komandos mikroklimatui“.

Pabrėžė savivaldybės skiriamus milijonus

G.Budnikas, paklaustas, ar šis kreipimasis nėra tam tikras spaudimas „Žalgirio“ savininkui V.Romanovui, tai kategoriškai paneigė. Tiesa, politikas iškart užsiminė apie tai, jog vasario mėnesio pabaigoje miesto taryba spręs, ar šiais metais „Žalgiriui“ skirti 4 mln. Lt paramos.

„Kišimasis yra negerai, spaudimas gal ir negerai, bet mes tuo pačiu galime pagalvoti, kad tuoj bus tvirtinama savivaldybės parama „Žalgiriui“, o suma yra nemaža, – kalbėjo G.Budnikas. – Norime, kad klubas eitų stabilia vaga“.

„Žalgirio“ vadovams „patarinėjo“ ir anksčiau

Tai ne pirmas kartas, kai Kauno miesto politikai viešai vertina tam tikrus „Žalgirio“ klubo savininkų veiksmus.

2008 metų pabaigoje daugiausiai mandatų taryboje turinti Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcija viešai išplatino savo raginimą keisti „Žalgirio“ sudėtį. Tąkart politikai pareiškė, jog „Žalgiris“ turėtų pasirašyti sutartis su tuo metu Kauno „Aisčiuose“ žaidusiu, o vėliau rungtyniauti į Italiją išvykusiu Donatu Motiejūnu bei „Šiauliuose“ iki šiol žaidžiančiu Mindaugu Kuzminsku. Nežinia, ar šis politikų pareiškimas turėjo įtakos, tačiau su pastaruoju žaidėju „Žalgiris“ praėjusiais metais pasirašė ilgalaikę sutartį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius