-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 02

Netvarkingos laiškų dėžutės – viena pagrindinių kliūčių siuntoms pristatyti

Lietuvos paštas skaičiuoja, jog kas trečia šalyje įregistruoto adreso gaunamųjų laiškų dėžutė yra netvarkinga arba jos išvis nėra. Tai – viena pagrindinių priežasčių, kodėl laiškininkai negali gyventojams tinkamai pristatyti šiems adresuotų siuntų, prenumeratos ar kitos informacijos.
Senos surūdijusios pašto dėžutės bus nukabinamos.
Senos surūdijusios pašto dėžutės / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Šiuo metu Lietuvoje įregistruota kiek daugiau nei 1,8 milijono adresų. Mūsų surinktais duomenimis, kas trečias mūsų šalies adresatas turi netvarkingą gaunamųjų laiškų dėžutę arba visai jos neturi. Dar blogesnė situacija su įmonėmis – tik kas antra įmonė apskritai yra įsirengusi laiškų dėžutę“, – dėstė Lietuvos pašto Tinklo tarnybos direktorė Inga Dundulienė. 

Pasak I. Dundulienės, dėl netvarkingų ar išvis neįrengtų gyventojų ir įmonių laiškų dėžučių laiškininkams sudėtingiau pristatyti pašto korespondenciją, prenumeratą ir kitą gavėjams aktualią informaciją. Dėl to gavėjams vėliau gali kilti įvairių nepatogumų.

Lietuvos paštas iki rugsėjo 30 dienos kviečia visus gyventojus ir įmones įsirengti arba atnaujinti senas ir naudoti netinkamas gaunamųjų laiškų dėžutes.

Tvarkinga laiškų dėžutė turi būti rakinama ir gerai pritvirtinta prie namo sienos, tvoros ar stovo. Laiškų dėžutės turi būti įrengtos laiškininkams lengvai prieinamose vietose: daugiabučiuose namuose – kiekvienoje laiptinėje ne aukščiau kaip antrame namo aukšte, individualiuosiuose namuose – prie įėjimo į gyvenamąją teritoriją, įmonėse, įstaigose ar organizacijose – prie pagrindinio įėjimo į pastatą, sodininkų bendrijose – prie pagrindinių įvažiavimų į sodininkų bendriją.

Lietuvos paštas primena, kad pagal LR pašto įstatymą už gaunamųjų laiškų dėžutės įsirengimą ir būklę atsakingi patys gavėjai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius