Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 18

Nevyriausybinės organizacijos: savanoriškoje veikloje dalyvauja trečdalis lietuvių

Prieš kelis mėnesius atliktoje apklausoje 34 proc. apklaustųjų sakė dalyvavę savanorystės veikloje. Tai jaunesni ir aukštesnes pajamas gaunantys asmenys. 34 proc. apklausos dalyvių tvirtino nedalyvaujantys ir nenorintys dalyvauti savanoriškoje veikloje, 23 proc. – nedalyvaujantys, bet norintys, pirmadienį prezidentūroje vykusiame savanoriškos veiklos metų renginyje teigė Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centro vadovas Martinas Žaltauskas.
Raudonojo Kryžiaus draugija.
Raudonojo Kryžiaus organizacija / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Savo ruožtu renginyje dalyvavusi šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė pažymėjo, kad savanorystė yra gyvenimo būdas ir žmogaus pilietiškumo matas. „Savanorystė yra gyvenimo būdas ir pilietiškumo matas, kai žmogus pats imasi iniciatyvos, siekdamas padėti spręsti visuomenėje iškilusias problemas“, – kalbėjo D.Grybauskaitė. Ji taip pat pridūrė, kad savanoriška veikla yra ir žmogaus pilietinės brandos aplinkybė ir kad būti savanoriu yra net tik „didelė garbė, bet ir didžiulis įpareigojimas“.

Pasak šalies vadovės, dar šiais metais turėtų būti priimtas jau paruoštas Savanoriškos veiklos įstatymo projektas.

Minėtoje apklausoje dalyvavę 78 proc. apklaustųjų tvirtino žiną, kas yra savanorystė. Tarp priežasčių, kodėl savanorystė nėra plėtojama, dažniausiai įvardintas savanorystės tradicijų nebuvimas ir informacijos trūkumas.
 
2011-ieji metai Europos Komisijos yra paskelbti Europos savanoriškos veiklos metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius