Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 11

Nidoje varžysis Blokart vėjaračių sporto entuziastai (programa)

Lapkričio 12-14 dienomis Nidoje vyks tradicinis Atviras Baltijos šalių Blokart vėjaračių čempionatas. Ketvirtąsyk Neringos miesto gimtadienio metu organizuojamose varžybose dalyvaus buriuotojai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.
Akimirka iš praėjusių metų varžybų.
Akimirka iš praėjusių metų varžybų. / blokart.lt nuotr.
Temos: 1 Nida

Paprastai šių varžybų metu netrūksta vėjo. Užpernai buvo varžomasi ekstremaliomis sąlygomi, pučiant 20-25 m/s vėjui. Pernai buriuotojus džiugino stiprus 10-12 m/s vėjas, tad ir šiemet tikimasi sulaukti dosnių dausų valdovo Vėjopačio dovanų.

Penktadienį, esant palankioms oro sąlygoms Blokart vairininkai buriuos 50 kilometrų pajūriu nuo Smiltynės iki Nidos ir bandys įveikti taip vadinamąjį Blokart maratoną. Tikros varžybos prasidės šeštadienį ryte Nidos aerodrome, o atrankiniuose etapuose laimėję buriuotojai finale susirungs sekmadienį.

Beje, lietuviai sėkmingai skinasi kelią į pasaulio Blokart vėjaratininkų elitą. Prieš keletą savaičių iš Belgijoje vykusio Pasaulio Blokart vėjaračių čempionato jie parsivežė dosnių lauktuvių visai Lietuvos vėjaratininkų bendruomenei. Tarp 135-ių iš 17-os valstybių  atvykusių buriuotojų neringiškis Matas Mizgiris ir klaipėdietis Ilgaudas Šeputa tapo pasaulio vicečempionais savo svorio kategorijose.

Blokart vėjaratis - tai mažiausias vienvietis burinis monotipas ant trijų ratų, kuriuo buriuojama ant asfalto ar lekiama paplūdimiais, o žiemą, uždėjus pačiūžas, skriejama ledu. Pučiant stipriam vėjui, patyrusio vairininko valdomas vėjaratis gali pasiekti net 90 km/h greitį. Buriavimas Blokart vėjaračiais itin populiarus Vakarų Europoje, kur buriuojama atoslūgio zonose. Lietuvoje ši sporto šaka kasmet pritraukia vis daugiau entuziastų, ypač norinčių pratęsti buriavimo sezoną šaltuoju metų laiku.

Čempionato programa:

Lapkričio 12 d. (penktadienis):
12.30 – 13.30 val. registracija.
13.30 val. dalyvių kelionė Blokart vėjaračiais pajūriu iš Klaipėdos į Nidą (esant ne vakarų krypčių vėjui – treniruotės ir žurnalistų važiavimai Nidos aerodrome).

Lapkričio 13 d. (šeštadienis):
10.00 - 10.30 val. registracija.
10.30 val. Lenktynių komiteto ir vairininkų pasitarimas.
10.45 val. čempionato varžybų startas.
18.00 val. čempionato vakarėlis.

Lapkričio 14 d. (sekmadienis):
10.00 val. lenktynių komiteto ir vairininkų pasitarimas.
10.15 val. finalinių varžybų startas.
15.00 val. finalinių varžybų pabaiga, apdovanojimai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius