-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 27

Nidos pusės maratono bėgime – gausus dalyvių būrys

Tradicinėse, ne tik Lietuvos, bet ir kaimyninių šalių bėgikus įtraukusiose varžybose Nidoje šeštadienį startavo net 187 sportininkai.
Pusės maratono starto akimirka.
Pusės maratono starto akimirka. / R.Lukoševičienės nuotr.

Bėgimo varžybose dalyvavo 67 vaikai, rungtyniavę 1,2 ir 3 kilometrų distancijose bei 120 suaugusiųjų, įveikusių nelengvą, kiek daugiau nei 21 kilometro kalvotą trasą.

Greičiausias tarp vyrų buvo Tomas Matijošius, pusę maratono nubėgęs per 1:08:15 val. Tai – naujas šios trasos rekordas. Nidos bėgime vilnietis dalyvavo jau trečią kartą ir trečiąkart tapo jo nugalėtoju.

Tarp moterų pirmoji finišavo klaipėdietė Gytė Norgilienė, Nidoje startavusi penktąjį kartą ir ketvirtąjį kartą iš eilės iškovojusi pirmąją vietą. Ji pusę maratono prabėgo per 1:16:47 val. ir taip pat pagerino šios trasos rekordą. „Tai – mano bėgimas. Nors trasa tikrai sunki ir daugelis bėgikų jos vengia, visuomet noriu čia dalyvauti, pasitikrinti savo jėgas“,– apie Nidos pusę maratono sakė nugalėtoja.

Paklausta, kaip jai pavyko taip greitai nubėgti ir pagerinti rezultatus, G.Norgilienė prasitarė, kad jai draugiškai padėjo kolega Aurimas Skinulis, davęs labai gerą bėgimo pradžią ir palaikęs didelį tempą visus keturis bėgimo ratus.

Pirmą kartą į moterų nugalėtojų tarpą pakliuvo latvė Ilona Marhele, iškovojusi antrąją vietą ir nuo G.Norgilienės atsilikusi beveik 7 minutėmis.

Jauniausiam varžybų dalyviui Benui Balčiauskui buvo vos pustrečių metų, tačiau jis sėkmingai įveikė 1 km trasą. Vyriausiam pusės maratono dalyviui – Ervins Kalas iš Jelgavos (Latvija) – 74–eri metai.

Pusės maratono varžybas įdėmiai stebėjo klaipėdietė sprinterė Lina Grinčikaitė. Ji teigė atvykusi morališkai palaikyti kolegas bėgikus, tačiau, prisipažino, pati kol kas nesiryžtų įveikti 21 kilometro.

Po dviejų savaičių bėgimo sporto entuziastai iš visos Lietuvos vėl susitiks pajūryje. Spalio 9–ąją Smiltynėje vyks tradicinis, jau X–asis  „Gintarinės jūrmylės“ bėgimas, į kurį jau užsiregistravo 200 įvairaus amžiaus bėgikų. Registracija ir daugiau informacijos –  www.bekime.lt.

  
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius