Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 16

Nieko nepešę BNS redakcijoje STT kaubojai metė absurdiškus kaltinimus TV3

STT Panevėžio skyrius „Tele 3“ generalinei direktorei Laurai Blaževičiūtei pareiškė įtarimus tyrime neva dėl galimo dokumento klastojimo, turto iššvaistymo, apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo ir mokesčių vengimo. Jai uždrausta be prokuroro leidimo išvykti iš Lietuvos. „Tele 3“ kaltinama neva neteisėtai sumokėjo bendrovės konsultantui už atliktus darbus 29 040 litų ir vengė sumokėti 12327 litų mokesčių. „Tele 3“ šiuos įtarimus vertina kaip visiškai nepagrįstus ir yra pasirengusi tai įrodyti.
Išskirtinis STT agentų bruožas – kaukės.
Išskirtinis STT agentų bruožas – kaukės. / G.Lukoševičiaus/BFL nuotr.

Turime parengę visus reikalingus dokumentus, kurie įrodo šių įtarimų absurdiškumą ir juos pateiksime tiek STT, tiek kitoms institucijoms, – sako UAB „TELE-3“ komunikacijos vadovė Vaida Vincevičiūtė.

„Esame labai nustebinti tokiais niekuo nepagrįstais įtarimais. Kol kas oficialiai mums nebuvo pateikta jokių kaltinimų, tačiau esame pasiruošę atremti bet kurį įtarimą, nes visuomet dirbome ir dirbame tik teisėtai. Turime parengę visus reikalingus dokumentus, kurie įrodo šių įtarimų absurdiškumą ir juos pateiksime tiek STT, tiek kitoms institucijoms“, – sako bendrovės „Tele 3“ komunikacijos vadovė Vaida Vincevičiūtė.

Atlygis, kuris konsultantui buvo sumokėtas už suteiktas paslaugas atstovaujant įmonės interesams, yra teisėtas ir jo paties buvo deklaruotas Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK). Visi mokėjimai buvo atlikti bankiniais pavedimais.

„Esame daugiausia mokesčių valstybei sumokanti žiniasklaidos kompanija Lietuvoje. Mūsų veikla paremta griežta veiklos kontrole. Esame visiškai ramūs dėl savo veiklos skaidrumo ir teisėtumo, todėl įrodysime, kad bet kuris iš šių įtarimų yra absoliuti netiesa“, – sako V.Vincevičiūtė, UAB „Tele 3“ komunikacijos vadovė.

„TELE-3“ taip pat atmeta bet kokius įtarimus dėl vengimo mokėti mokesčius. Šiems įtarimams pagrįsti STT pareigūnai negali pateikti nė vieno fakto ar dokumento.

„Tele 3“ vadovybė Lietuvoje dirba puikiai, todėl esu tikras, kad ji lengvai įrodys, jog šie įtarimai yra klaidingi. Tačiau mums, kaip tarptautinei kompanijai, nerimą kelia tai, kad apskritai sulaukėme tokių įtarimų. Esame Švedijos žiniasklaidos grupė ir tikime, kad Lietuvoje, kurioje jau ilgą laiką sėkmingai plėtojame verslą, suprantama, kad laisva žiniasklaida yra atviros ir demokratiškos visuomenės pagrindas“, – sako Marekas Singeris, UAB „Tele 3“ valdybos pirmininkas bei „Modern Times Group“ vykdantysis viceprezidentas vidurio Europos šalyse.

„Tele-3“ priklauso tarptautiniam žiniasklaidos koncernui „Modern Times Group“. Lietuvoje bendrovė „Tele-3“ yra daugiausiai mokesčių sumokanti žiniasklaidos įmonė. 2012 m. į valstybės biudžetą ji sumokėjo 15,9 mln. litų mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius