Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 10

Niūrią sieną išmargins istoriniais grafitais

Kaišiadorių rajono, Pravieniškių seniūnijos administracinį pastatą juosianti gelžbetoninė tvora nuo penktadienio bus sunkiai atpažįstama. Niūrią sieną seniūnijos darbuotojai nutarė atiduoti grafitininkams, kurie ją išpieš Lietuvos istoriją pasakojančiais piešiniais.
Seniūnijos administracinio pastato teritoriją juosianti niūri siena atiduota grafitininkų fantazijai.
Seniūnijos administracinio pastato teritoriją juosianti niūri siena atiduota grafitininkų fantazijai. / Pravieniškių seniūnijos nuotr.

Pasak Pravieniškių seniūno pavaduotojos Ritos Volkaitės, planuojama, kad ant sienos grafitininkai nupieš maždaug 10 piešinių. Visi jie – susiję su Lietuvos istorija, jos praeitimi ir dabartiniais reiškiniais.

„Tai buvo pagrindinis reikalavimas grafitininkams, kuriuos kvietėme sudalyvauti akcijoje. Kadangi ant tvoros jų piešiniai bus ne trumpą laiką, norėjome, kad jie būtų prasmingi“, – teigė akcijos koordinatorė R.Volkaitė. Seniūnijos darbuotoja prisipažino, kad ją ir kolegas maloniai nustebino panorusių dalyvauti grafitininkų atsiųsti eskizai. Daugelis jų buvo kruopščiai parengti, prasmingi. Juos pamatę organizatoriai nusiramino: ant sienos tikrai nebus įprastų grafitininkų keverzonių. Piešti pakviesti grafitininkai galėjo nesirūpinti reikalingais dažais ir apsaugos priemonėmis. Juos už Švietimo ir mokslo ministerijos akcijai skirtas lėšas nupirko seniūnija.

Baiminasi tik prasto oro.

„Sieną grafitininkai jau turėjo išpiešti birželį. Tačiau tuomet mums pakišo koją blogas oras. Atvyko tik keli vietiniai piešėjai, pagražinę nedidelę pastato sieną. Todėl dabar tikimės gero oro“, – sakė R.Volkaitė.

Išpiešti Pravieniškių seniūnijos pastatą juosiančią sieną ketina keliolika grafitininkų, daugiausia iš Pravieniškių, Vilniaus, Kauno. Visą dieną truksiantį jo darbą galės stebėti visi norintys. Planuojama, kad darbą grafitininkai pradės 10 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius