Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 22

NSGK pirmininkas Vytautas Bakas: kariai turi turėti psichologinę paramą

Kariai turi laiku gauti psichologinę paramą, BNS sakė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas, komentuodamas žinią apie trečiadienį tarnybos vietoje nusižudžiusį karinės žvalgybos kapitoną.
Rukloje esantis mokomasis pulkas ruošiasis priimti  NATO karius
Kariai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.
Temos: 1 Vytautas Bakas

„Manau, kad kaip ir policija, ir kariai turi turėti psichologinę paramą, turėti psichologus, sulaukti pagalbos. Tai statutinė tarnyba, kuri dar labiau uždara nei teisėsauga ir, matyt, čia turės būti pokyčiai, kad, viena vertus, būtų laiku pastebėti pačioje sistemoje požymiai arba problemos, kita vertus, suteikta greitai pagalba žmonėms“, – BNS sakė V.Bakas.

Jis teigė neabejojantis, kad nelaimės priežastys bus ištirtos ir padarytos išvados, kaip užkirsti kelią tokioms nelaimėms ateityje.

„Tai yra didžiulė tragedija, užjaučiu kario artimuosius ir tikiuosi, artimiausiu metu bus galima pateikti informaciją apie sprendimus, priežastis – neabejoju, kad jos bus ištirtos.

Tokie atvejai turėtų būti tiriami, tai turėtų būti normali procedūra, daromos išvados. Jeigu kažko nesužiūrėjome mes, vadovai, turime pasidaryti išvadas ir užkirsti kelią“, – sakė jis.

Karinę žvalgybą atliekančiame Antrajame operatyvinių tarnybų departamente tarnaujantis kapitonas R.R. darbo vietoje nusižudė trečiadienį. Dėl įvykio policija pradėjo tyrimą.

Trečiadienio rytą Antrajame operatyvinių tarnybų departamente lankėsi Seimo valdyba.

V.Bakas teigė nežinantis, ar karininkas nusižudė tuo pat metu, kai departamente lankėsi parlamentarai.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis žurnalistams Seime sakė, kad susitikimo metu apie tokį įvykį jiems nebuvo pranešta. „Matyt, ne prie mūsų“, – sakė V.Pranckietis, klausiamas, ar incidentas galėjo įvykti Seimo valdybos vizito metu.

Informacijos apie karininko savižudybę parlamento vadovas sakė neturintis, kartu pareiškė užuojautą šeimai.

„Užuojauta šeimai ir žmogui, kuris pasirinko tokį kelią. Priminsiu (kunigo) Ričardo Mikutavičiaus žodžius, pasakytus prieš daugelį metų, kad neteiskite savižudžių, nes mes nežinome, kas tuo metu dedasi jų galvoje. Labai liūdna, kad tokie įvykiai vyksta“, – sakė V.Pranckietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius