Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 08

Nuo liepos kauniečiai į troleibusus ir autobusus įlipti galės tik pro priekines duris

Nuo liepos 1-osios keleiviai įlipę į transporto priemonę pro priekines duris privalės turimą el. bilieto kortelę priglausti prie komposterio, esančio šalia vairuotojo, ir patikrinti, ar el. bilietas galioja (jeigu el. bilietas nepapildytas ar pasibaigęs jo galiojimas, keleivis ir vairuotojas bus informuojami šviesos ir garsiniu signalu), pažymėti turimą vienkartinį bilietą arba nusipirkti bilietą iš vairuotojo.
Troleibusas.
Troleibusas / „Scanpix“ nuotr.

Išlipti iš transporto priemonės keleiviai galės pro visas likusias duris. Kauno miesto viešajame transporte pradėjus keleivius įlaipinti pro priekines duris, bus galima pagerinti keleivių saugumą ir patogumą, sumažinti važiuojančių be bilieto keleivių skaičių bei gauti papildomų  pajamų iš prekybos viešojo transporto bilietais.

Tokia tvarka įdiegta daugelyje vakarų Europos miestų. Lietuvoje ši tvarka sėkmingai įgyvendinta Vilniuje, Klaipėdoje, Kėdainiuose ir Panevėžyje.

Analizuojant Vilniaus bei Klaipėdos patirtį pastebėta, kad įsigaliojus naujai įlipimo į viešąjį transportą tvarkai sumažėjo konfliktų tarp kontrolę vykdančių asmenų ir keleivių, vandalizmo atvejų, važiuojančių viešuoju transportu asocialių žmonių, taip pat neblaivių keleivių skaičius, transporto priemonės tapo švaresnės. Ypač sumažėjo važiuojančių be bilieto keleivių skaičius, padidėjo vienkartinių bilietų prekyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius